کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا طرح حمله به سوریه را تصویب کرد

کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا اقدام نظامی علیه سوریه در واکنش به آنچه دولت ایالات متحده می گوید استفاده دولت این کشور از سلاح های شیمیایی است را تصویب کرده است.

به گزارش بی بی سی این کمیته با ۱۰ رای موافق در مقابل هفت رای مخالف این طرح را به صحن مجلس سنا فرستاد که احتمالا هفته آینده به رای گذاشته خواهد شد.

این طرح درحالی در کمیته روابط خارجی تصویب شد که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای جلب حمایت بین المللی از اقدام تنبیهی نظامی علیه حکومت سوریه می کوشد.

این طرح استفاده محدود از نیروی نظامی در سوریه را برای ۹۰ روز مجاز می کند، اما اجازه پیاده کردن نیروهای آمریکایی در خاک سوریه را نمی دهد.

علیرغم رای روز چهارشنبه سرنوشت این طرح در صحن سنا معلوم نیست.

براساس بررسی شبکه ای بی سی، تاکنون فقط ۲۱ سناتور گفته اند که احتمالا از این قطعنامه حمایت خواهند کرد.

سیزده نفر از آنها گفته اند که احتمالا با قطعنامه مخالفت خواهند کرد و ۶۶ سناتور هنوز تصمیم نگرفته اند یا رای آنها معلوم نیست.

با این حال انتظار می رود که این آمارها با تغییر عبارت بندی قطعنامه تغییر کند. به علاوه فشار کاخ سفید و متحدان آن در کنگره هم احتمالا بر نحوه آرای سناتورها موثر خواهد بود.

رای گیری روز چهارشنبه در کمیته روابط خارجی سنا پس از شهادت جان کری وزیر خارجه، چاک هیگل وزیر دفاع و ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک انجام شد.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا در آن نشست در روز سه شنبه هشدار داد که با اقدام نکردن علیه سوریه “پیام خطرناکی” به ایران و کره شمالی خواهد فرستاد.

چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا هم در اظهار نظری مشابه در همان جلسه گفت اگر آمریکا به سوریه حمله نکند در مصاف با ایران در ارتباط با برنامه هسته ای این کشور ضعیف به نظر خواهد آمد.

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله