نظر نمایندگان طی یک شب عوض شد:

کلیات طرح تسهیل سؤال از رئیس جمهور رأی نیاورد

با وجود آنکه نمایندگان مجلس روز گذشته به دوفوریت ‌طرح تغییر نحوه بررسی طرح سؤال از رئیس جمهور رأی مثبت داده بودند، امروز با کلیات آن مخالفت کردند. چندی پیش نیز چنین اتفاقی برای لایحه بودجه دولت در  مجلس تکرار شده بود.

به گزارش تابناک، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با کلیات طرح دو‌فوریتی اصلاح ماده ۱۹۷ آئین‌نامه داخلی و الحاق ۲ تبصره به آن مخالفت کردند.

نمایندگان با ۱۳۰ رای موافق، ۱۷ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از ۱۹۸ نماینده حاضر در جلسه به کلیات طرح دوفوریتی مذکور رای ندادند.

این طرح که به امضای ۴۱ نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود، به دلیل تغییر آئین‌نامه داخلی، نیازمند دو‌سوم آرای مثبت تعداد نمایندگان حاضر در صحنه علنی بود که به مخالفت نمایندگان ملت مواجه شد.

با توجه به این که هیچ‌ مخالفی درباره این طرح در صحن علنی سخنرانی نکرد موافقان نیز سخن نگفتند.

نمایندگان مجلس روز گذشته به دوفوریت این طرح رأی مثبت داده بودند.

علی مطهری نماینده تهران یکی از نمایندگانی امضاء‌‌کننده این طرح بود که بعد از بررسی طرح سؤال از محمد احمدی‌نژاد در مجلس، خواستار تغییر آئین‌نامه داخلی در زمینه نحوه بررسی طرح سؤال از رئیس جمهور در مجلس به دلیل ضعف‌های آئین‌نامه بود اما کلیات آن با مخالفت مجلس مواجه و از دستور‌کار خارج شد. جمهور ملغی شد.

در صورت تصویب نهایی این طرح در صورتی که نیمی از نمایندگان مجلس در جلسه پاسخ رئیس جمهور به سئوالات نمایندگان قانع نمی شدند آن سئوال به قوه قضائیه ارسال می شد و در صورتی که تعداد سئوالات ارسال شده به قوه قضائیه درباره یک رئیس جمهور به عدد ۶ می رسید طرح استیضاح رئیس جمهور در دستور کار مجلس قرار می گرفت.

لازم به ذکر است چند روز پیش نیز کمیسیون تلفیق مجلس پس از آنکه برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی با کلیات لایحه بودجه دولت مخالفت کرده بود بعد از چند ساعت و با حضور علی لاریجانی رییس مجلس در آن کمیسیون طی رای گیری دوباره، لایحه بودجه سال ۹۱ را تصویب کرد، لایحه‌ای که احمد توکلی در توصیف آن گفته بود از حیث موارد غیر قانونی در تاریخ بی‌نظیر است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله