کاهش 67 درصدی واردات نفتی ژاپن از ایران در ماه اوت

ژاپن می‌گوید واردات نفت این کشور از جمهوری اسلامی در ماه اوت سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۶۷ درصد کاهش داشته است. واردات نفتی ژاپن از ایران در ماه ژوئیه نیز به صفر رسیده بود.

به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت بازرگانی ژاپن روز جمعه، ۷ مهرماه، اعلام کرد که واردات نفتی این کشور از ایران در ماه اوت، «۱۰۱ هزار و ۳۰۵ بشکه در روز» بوده است که به گفته این وزارتخانه به منزله کاهش «۶۶.۸ درصدی» آن نسبت به ماه اوت سال ۲۰۱۱ بوده است.

در عین حال مدیر «انجمن نفت ژاپن» می‌گوید این کشور قصد دارد برای ماه‌های آتی سال ۲۰۱۲، واردات نفت از ایران را نسبت به مدت مشابه سال گذشته، «حدود ۳۰ درصد» کاهش دهد.

به دنبال تحریم‌های نفتی آمریکا و اتحادیه اروپا، ژاپن به همراه دیگر خریداران عمده نفت ایران، واردات نفت از جمهوری اسلامی را کاهش دادند.

خریداران ژاپنی نفت ایران اوایل ماه ژوئن خرید نفت از جمهوری اسلامی را متوقف کردند تا آخرین خریدهای نفتی آنان تا اوایل ماه ژوئیه و پیش از اجرایی شدن تحریم‌های اتحادیه اروپا به ژاپن برسد. عدم تعلق گرفتن بیمه به نفتکش‌های حامل نفت ایران، از جمله بندهای تحریم‌های اتحادیه اروپا است.

متعاقب این اقدام، در ماه ژوئیه، واردات نفتی ژاپن از جمهوری اسلامی برای اولین بار در سه دهه گذشته به صفر رسید.

بر اساس داده‌های وزارت بازرگانی ژاپن، رویترز ارزیابی کرده است که در مجموع واردات نفتی ژاپن از ایران در هشت ماه اول سال ۲۰۱۲ نسبت به همین مدت در سال پیش، «۴۲ درصد» کاهش داشته است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله