به بهانه نگرانی جدی از برنامه‌ هسته‌ای ایران و بی‌نتیجه بودن مذاکرات

کانادا تمام مراودات تجاری با ایران را قطع کرد

کانادا به بهانه “نگرانی جدی” از برنامه‌های هسته‌ای ایران و “بی‌نتیجه بودن مذاکرات” با این کشور، تمامی روابط تجاری خود با ایران را قطع کرد. نام چند مقام و شرکت ایرانی نیز در فهرست سیاه کانادا قرار گرفته است.

به گزارش دویچه وله جان برد، وزیر خارجه کانادا، روز چهارشنبه (۳۰ مه / ۹ خرداد) از قطع تمامی روابط تجاری این کشور با ایران خبر داد و گفت: «نگرانی جدی کانادا در خصوص برنامه‌های هسته‌ای ایران بار دیگر ما را وادار به انجام عملی قاطعانه کرد.»

به گفته آقای برد، این تصمیم با هدف “جلوگیری از تلاش‌های غیرمسئولانه ایران برای افزایش قابلیت‌های هسته‌ای” و در پی ناکام ماندن مذاکرات آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی و گروه ۱+۵ با ایران اتخاذ شده است. قطع مراودات تجاری کانادا با ایران ۹ ماه پس از قطع روابط دیپلماتیک اتاوا و تهران صورت گرفته است.

دولت کانادا همچنین نام ۳۰ مقام ایرانی و ۸۲ شرکت را به دلیل حمایت از برنامه‌های هسته‌ای و کمک به دولت ایران برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی، به فهرست تحریم‌های این کشور علیه ایران اضافه کرده است.

رسانه‌های کانادایی با اشاره به حجم اندک روابط تجاری میان ایران و کانادا این اقدام دولت کانادا را حرکتی نمادین ارزیابی کرده و از آن به عنوان تازه‌ترین اقدام برای منزوی کردن ایران نام برده‌اند.

به گزارش “نشنال پست” کانادا، وزیر خارجه این کشور مسیری را که ایران در راه عدم همکاری در رابطه با برنامه‌های هسته‌ای خود در پیش‌ گرفته، منجر به “انزوای بیشتر دیکتاتوری نظامی و مذهبی آیت‌الله خامنه‌ای” دانسته است.

جان برد اضافه کرده است: «ما همچنان به جستجوی خود جهت یافتن راه‌هایی برای کم کردن تأثیرات منفی [تحریم‌ها] بر مردم ایران، از جمله معافیت‌های بشردوستانه، ادامه خواهیم داد.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله