به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا:

ژاپن در ماه میلادی جاری نفت از ايران وارد نمی‌کند

به دليل ممنوعيت بيمه نفتکش‌های حامل نفت ايران که از سوی اتحاديه اروپا به اجرا درآمده است، شرکت‌های ژاپنی از بيم ضرر ديدن در ماه جاری (ژوئيه) نفت خام ايران را وارد نمی‌کنند.

به گزارش رادیو زمانه، چند منبع دولتی و صنعتی ژاپن روز گذشته، چهارشنبه چهار ژوئيه اعلام کردند ژاپن نيز به مانند کره جنوبی در سراسر ماه ژوئيه واردات نفت ايران را به طور کلی متوقف می‌کند.

اين اقدام به دليل تحريم‌هايی صورت گرفته است که اتحاديه اروپا روز يکشنبه عليه ايران وضع کرد. اين تحريم‌ها با هدف قطع درآمد نفتی ايران و مجبور کردن دولت اين کشور به متوقف ساختن برنامه هسته‌ای‌اش انجام شد.

اين موضوع برای ايران در ماه ژوئيه هزينه‌های زيادی خواهد داشت چرا که ژاپن و کره جنوبی در ماه مه در مجموع روزانه ۲۵۶ هزار بشکه نفت خام از اين کشور وارد می‌کردند که بر اساس قيمت امروزی نفت، به معنای بيش از ۷۵۰ ميليون دلار درآمد برای ايران بود.

يک مقام دولتی ژاپن با شرط مخفی ماندن هويت‌اش به رويترز گفت: “ما مطلع شده‌ايم که در ماه ژوئيه وارداتی از ايران نخواهيم داشت.”

چين نيز که بزرگ‌ترين خريدار نفت ايران به‌شمار می‌رود به دليل اين‌که در مورد کرايه حمل بار با شرکت کشتيرانی ايران اختلاف‌هايی پيدا کرده است، احتمالأ در ماه ژوئيه واردات نفت خام خود از اين کشور را کاهش خواهد داد.

اتحاديه اروپا با اجرای ممنوعيت بيمه نفتکش‌های حامل نفت خام ايران، شرکت‌های بيمه اروپايی را از بيمه کردن اين نفتکش‌ها بازداشته است.

ناظران صنعتی بر اين باورند که نتايج اين اقدام اتحاديه اروپا ثابت می‌کند اين شديدترين تحريمی است که غرب تاکنون عليه ايران وضع کرده است.

دولت ژاپن در ماه گذشته توافق کرده بود که خود وارد عمل شود و بيمه نفتکش‌هايی را که نفت خام ايران را به ژاپن حمل می‌کنند حداکثر تا هفت ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلار پوشش دهد تا تجارت نفت ميان ايران و ژاپن برقرار بماند.

ژاپن که سومين خريدار بزرگ نفت ايران محسوب می‌شود، در اوايل ماه ژوئن بار زدن نفت خام ايران را متوقف کرد تا در ماه ژوئيه محموله‌ای از ايران به ژاپن نرسد. محموله‌های بعدی در اواخر ماه ژوئيه در ايران بار زده می‌شوند تا با توجه به مدت سفر، در اواسط ماه اوت به ژاپن برسند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله