با رای ضعیف سنا

چاک هیگل در نهایت وزیر دفاع آمریکا شد

سنای آمریکا شب گذشته در نهایت پس از یک ماه کش و قوس به چاک هیگل نامزد اوباما برای تصدی وزارت دفاع آمریکا رای مثبت داد.

به گزارش عصر ایران نامزدی هیگل که مورد مخالفت شدید جمهوریخواهان هم حزبی او قرار داشت در حالی مورد تصویب سنا قرار گرفت که تنها 4 سناتور جمهوریخواه حاضر شدند به او ر ای دهند و دیگر سناتورهای جمهوریخواه به او رای منفی دادند.

52 سناتور دموکرات، 2 سناتور مستقل و 4 سناتور جمهوریخواه به هیگل رای مثبت دادند و 41 سناتور جمهوریخواه نیز به هیگل رای منفی دادند.

پیشتر جمهوریخواهان به دلیل مخالفت های گسترده با هیگل جلسه رای اعتماد او را به تاخیر انداخته بودند.

هیگل اما در نهایت توانست با 58 رای مثبت در برابر 41 رای منفی به کابینه اوباما راه یابد. این رای سنا حاکی از حمایت ضعیف از تصدی وزارت دفاع از سوی هیگل محسوب می شود. از سال 1947 این کمترین رای سنا به یک وزیر دفاع آمریکا محسوب می شود.

جمهوریخواهان به مواضع هیگل در طی سال هایی که به عنوان سناتور جمهوریخواه از ایالت نبراسکا فعالیت می کرد انتقاد وارد کرده و این مواضع را در جهت مغایر با سیاست های کلان آمریکا ارزیابی می کنند.

هیگل در دوره بوش یکی از سناتورهایی بود که به طور جدی مخالف سیاست های جنگ طلبانه بوش بود و انتقادهای گسترده ای علیه اسراییل بیان کرده بود. از سوی دیگر هیگل حامی جدی ایده گفتگو و مذاکره با ایران بود؛

اما وی در جریان رای اعتماد سنا بارها تاکید کرد که به سیاست دولت اوباما درباره ضرورت ممانعت از دست یابی ایران به سلاح های هسته ای پای بند است.

پس از رای مثبت سنا به هیگل ؛ رای اعتماد به جان برنان نامزد معرفی شده اوباما برای تصدی ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نظر ها را به خود جلب کرده است . برنان مخالفانی از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات دارد و با وجودی که شانس رای او از سنا زیاد است اما ناظران پیش بینی می کنند که برنان نیز همچون هیگل رای ضعیفی از سنا کسب کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله