جان کری اعلام کرد

پيشنهاد شماری از کشورها برای اعزام نيروی نظامی جهت مقابله با داعش

جان کری، وزير امور خارجه آمريکا، گفته است که از پيشنهاد شماری از کشورها در خاورميانه و خارج از اين منطقه برای اعزام نيروی نظامی جهت مقابله با گروه «خلافت اسلامی»، (داعش سابق) «بسيار دلگرم» شده است.

به گزارش  رادیو فردا به نقل از خبرگزاری رويترز، جان کری که با شبکه تلويزيونی «سی بی اس» در روز یکشنبه ۱۴ سپتامبر صحبت می کرد،‌ گفته است: کشورهايی در منطقه(خاورميانه) و خارج از منطقه، علاوه بر آمريکا، آمادگی خود را برای کمک نظامی و اجرای عمليات نظامی در صورت لزوم اعلام کرده اند. در همين حال، شمار کسانی که آماده اند که کارهای ديگری در اين خصوص انجام دهند در حال افزايش است.

جان کری در سفر هفته گذشته خود به کشورهای خاورميانه کوشيد تا کشورهای عرب منطقه را به مقابله با گروه خلافت اسلامی ترغيب کند.

در همين زمينه، دنيس مک دانوف، رييس دفتر کاخ سفيد، در پاسخ به پرسشی در خصوص نيروهايی زمينی، به جز ارتش عراق و پيشمرگ ها،  که می بايست عليه گروه خلافت اسلامی عمليات انجام دهند گفته است: در نهايت برای از بين بردن گروه دولت اسلامی عراق و شام به يک نيرو اصلی احتياج است که می تواند نيروهای سنی باشند.

دنیس مک دانوف از اسم سابق گروه «خلافت اسلامی» یعنی «دولت اسلامی شام و عراق» یا «داعش»  برای نام بردن از آنها استفاده کرده است. این گروه طی ماه های اخیر بخش هایی وسیعی از غرب عراق را به تصرف خود در آورد. این گروه همچنین بخش هایی از خاک سوریه را در اختیار دارد.

با اين حال،‌جان کری باری ديگر تصريح کرده است: ما به دنبال اعزام نیروی نظامی به صحنه عملیات نیستیم،‌ اما برخی از کشورها این پیشنهاد ( اعزام نيروی زمينی برای مقابله با داعش) را مطرح کرده اند، ولی ما بهرحال اکنون به اين پيشنهادها فکر نمی کنيم.

جان کری روز پنجشنبه ۲۰ شهريور و در نشست جده  توافق کشورهای عربستان سعودی، شش کشور حاشيه خليج فارس، مصر، عراق و لبنان  برای «ايفای نقش» در مقابله گروه خلافت اسلامی کسب کرد.

وزير امور خارجه آمريکا پيش از اين توافق با همتايان عرب خود ديدار و گفت‌وگو کرده بود تا آنها را برای حمايت از استراتژی آمريکا به منظور سرکوب اين گروه که بخش‌های زيادی از سوريه و عراق را اشغال کرده‌اند، ترغيب کند.

جان کری در مصاحبه خود با «سی بی اس» گفته است:«من  وقتی آمادگی و تمايل اين کشورها برای مشارکت (در مقابله با گروه خلافت اسلامی) را ديدم، خيلی دلگرم شدم.»

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله