شرکت های‌ هواپیمایی:

پولی برای خرید سوخت و پرداخت بدهی ها نداریم

رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه میزان بدهی اعلام‌شده ایرلاین‌ها از سوی شرکت پخش، بابت هزینه سوخت این صنعت، از کل سود این صنعت هم بیشتر است، گفت: قرار نبود نرخ حامل‌های انرژی تا گام دوم هدفمندی افزایش یابد اما دولت تخلف کرد.

اظهارات این مقام مسوول در صنعت هواپیمایی کشور در حالی مطرح میشود که روز گذشته بسیاری از پروازهای داخلی در ایران به علت عدم ارایه بنزین از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت های هواپیمایی به علت بدهی این آنها لغو شد.

عبدالرضا موسوی درباره بحث و جدل‌های اخیر ایرلاین‌ها و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بابت پرداخت بهای سوخت هواپیماها، اظهار داشت: پس از نوسانات ارزی و افزایش هزینه ایرلاین‌ها در کنار اختلاف نظر ایرلاین‌ها با ستاد هدفمندی یارانه‌ها در مورد نرخ سوخت، هزینه و درآمد ایرلاین‌ها نامتناسب شد. موسوی تصریح کرد: پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، ستاد هدفمندی نرخ سوخت هواپیما را هم‌قیمت سوخت خودرو احتساب کرد بدون آنکه افزایش نرخی در بلیت‌های هواپیما اعمال شود.

رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی ادامه داد: در آن زمان نرخ سوخت 400 درصد افزایش یافت اما نرخ بلیت هواپیما افزایش نیافت.

اظهارات این مقام مسئول در ایران در حالی مطرح میشود که روز گذشته شرکت ملی پخش و پالایش فراورده های نفتی ایران به شرکت های هواپیمایی تنها دو روز وقت داده بود تا بدهی های خود را به این سازمان پرداخت کنند.

 موسوی با اشاره به افزایش نرخ سوخت به 700 تومان در آبان‌ماه امسال تصریح کرد: برای پروازهای خارجی هم از فروردین امسال اعلام کردند نرخ سوخت این پروازها براساس فوب خلیج فارس باید محاسبه شود یعنی به ازاء هر لیتر سوخت پرواز خارجی حدود 2120 توان پرداخت شود، اما اینکار اصلاً توجیه اقتصادی ندارد.

 رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی اضافه کرد: این نوع سوخت پروازهای خارجی اصلاً توجیه اقتصادی ندارد، یعنی اگر ایرلاین‌ها 100 درصد نرخ بلیت دریافت شده در پروازهای خارجی را هم به شرکت نفت پرداخت کنند، باز هم کم است. وی با اشاره به این نکته که شرکت های هواپیمایی باید تمام مخارج خود را با ارز پرداخت کنند، تصریح کرد: وقتی همه توان شرکت‌ها صرف خرید ارز می‌شود، پولی برای آنها نمی‌ماند تا بدهی خود را پرداخت کنند، بنابراین بدهی‌ها به شرکت ملی بخش انباشته شده است.

موسوی ادامه داد: شرکت ملی پخش رقمی را بابت بدهی ایرلاین‌ها برای سوخت اعلام می‌کند که این نرخ‌ها را خود محاسبه کرده است، آنها میزان این بدهی را 460 میلیارد تومان‌ اعلام کرده‌اند، اما رقم واقعی خیلی کمتر از این است.

رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی تصریح کرد: ما واقعاً پولی نداریم که بخواهیم بابت بدهی‌های سوخت به ایرلاین‌ها بدهیم، طبق قانونِ یک بنگاه اقتصادی باید این پول از مردم گرفته شود، هزینه‌ها پرداخت شود، سود هم ببریم در حالی که نه تنها سود نداریم بلکه زیان هم می‌بینیم.

وی تصریح کرد: همه این هزینه‌ها با احتساب نرخ‌های تکلیفی و قیمت‌های آزاد سوخت و دلار گران، تنها به ورشکستی ایرلاین‌ها می‌انجامد.

موسوی با اشاره به اینکه به عقیده شرکت ملی پخش ایرلاین‌ها 460 میلیارد تومان به آنها بدهکار هستند، گفت: کل صنعت حمل و نقل هوایی کشور به اندازه این رقمی که از سوی شرکت ملی پخش بابت بدهی سوخت اعلام می‌شود، درآمد ندارند.

موسوی افزود: ایرلاین‌های داخلی در حال ورشکسته شدن هستند، اما این ورشکستگی به دلیل کم‌کاری مدیریتی و ورشکستگی به تقصیر نیست، ایرلاین‌ها بی‌تقصیرند، نوسانات ارزی، افزایش نرخ سوخت، قیمت‌های تکلیفی و توقف ارائه ارز مرجع به آنها، ایرلاین‌ها را در آستانه ورشکستگی قرار داد به همین دلیل بود که روز گذشته بسیاری از پروازها کنسل شد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله