سه وکیل این دو روزنامه‌نگار امروز اعلام کردند

پروندۀ الهه محمدی و نیلوفر حامدی با حکم عفو «مختومه» و نهایی شد

ملی مذهبی _ پروندۀ الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو روزنامه‌نگاری که در ارتباط با پروندۀ جان‌باختن مهسا (ژینا) امینی بازداشت و متهم شده بودند، با اعلام حکم عفو، «مختومه اعلام شد».

این موضوع را روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن‌ماه، شهاب میرلوحی، پرتو برهان‌پور و حجت کرمانی وکلای این دو روزنامه‌نگار اعلام کردند.

نیلوفر حامدی ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۱ در پی جان باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، به‌دلیل نگارش گزارشی دربارۀ مرگ او، دستگیر و پس از ۱۳ ماه بازداشت موقت، به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در شعبۀ ۱۵ دادگاه انقلاب تهران محاکمه و در مجموع به ۱۳ سال زندان محکوم شد.

الهه محمدی روزنامه‌نگار روزنامۀ «هم‌میهن» هم هفتم مهرماه ۱۴۰۱ و در پی پوشش مراسم خاکسپاری مهسا امینی در سقز بازداشت و با اتهامات مشابه نیلوفر حامدی در همان دادگاه محاکمه و در مجموع به ۱۲ سال حبس محکوم شده بود.

این دو روزنامه‌نگار پس از ۱۷ ماه حبس، در ۲۴ دی‌ ۱۴۰۲ به حکم دادگاه تجدیدنظر، با وثیقه‌های ۱۰ میلیارد تومانی به طور موقت آزاد شده بودند.

اصغر جهانگیر سخنگوی قوهٔ قضائیه ایران ۲۲ مهرماه امسال گفته بود که حکم پنج سال حبس تعزیری نیلوفر حامدی و الهه محمدی،‌ روزنامه‌نگاران روزنامه‌های شرق و هم‌میهن، اجرا خواهد شد.

در واکنش، وکلای نیلوفر حامدی و الهه محمدی ۲۳ مهرماه در مصاحبه‌های جداگانه تأکید کردند که موکلان آن‌ها مشمول «بخشنامه عفو اعلامی در سال ۱۴۰۱» هستند.

با این حال قوه قضائیه اعلام کرد به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب اجباری الهه محمدی و نیلوفر حامدی بعد از آزادی موقت از زندان، برای این دو روزنامه‌نگار پرونده جدیدی تشکیل شده است.

پنج روز بعد،‌ وکلای این دو روزنامه‌نگار از احضار موکلانشان به زندان اوین برای اجرای حکم پنج سال حبس خبر دادند.

سه وکیل این دو روزنامه‌نگار امروز اعلام کردند که در پی فرجام‌خواهی از دادگاه تجدیدنظر، در نهایت هر دو از اتهام «همکاری با دولت متخاصم» تبرئه شده و در دو مورد دیگر هم مشمول عفو شده‌اند و به این ترتیب، پرونده‌های اتهامی آنها مختومه شده است.

در دوران بازداشت و حبس این دو روزنامه‌نگار، فعالان و سازمان‌های حقوق بشری و مدنی متعددی خواستار آزادی و تبرئۀ آنها شده بودند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله