برخی رسانه‌ها گزارش کردند:

پرداخت پول نفت با گندم آلوده

خبرگزاری‌های ایران از تصمیم هند برای پرداخت بهای نفت خام وارداتی از این کشور با گندم خبر می‌دهند. این در حالی است که برخی سازمان‌های نظارتی ایران از آلوده بودن گندم‌های صادراتی هند به مواد سمی خبر می‌دهند.

تحریم‌های بین‌المللی علیه صنعت نفت و موسسات مالی و بانکی جمهوری اسلامی ایران موجب شده است که این کشور در فروش نفت خود به کشورهای دیگر دچار مشکلات بسیاری شود.

در این میان هند یکی از مشتریان اصلی ایران پیش‌تر اعلام کرده بود که واردات نفت از ایران را ادامه خواهد داد و برای پرداخت بهای نفت خریداری شد به دنبال یافتن راه حل است.

درحالی که در ماه‌های اخیر از پرداخت بهای نفت صادراتی از ایران توسط روپیه گزارش‌هایی منتشر شده بود، خبرگزاری‌های دولتی در ایران از واردات گندم از هند در ازای نفت صادراتی خبر می‌دهند.

خبرگزاری مهر روز چهارشنبه ۲۵ مرداد نوشت: از قرار معلوم هند به ازای نفتی که از ایران می‌برد قرار است گندم به ایران بدهد. این در حالی است که در سلامت این گندم‌ها شبهه وجود دارد. براساس ضوابط قرنطینه‌ای جمهوری اسلامی ایران، گندم‌های هند و پاکستان به هیچ‌وجه نباید به کشور وارد شوند.

اصغر شایان مدیر قرنطینه‌ سازمان حفظ نباتات ایران در گفت‌وگو با این خبرگزاری تصریح کرده است که محصول گندم هند و پاکستان آلوده به عوامل بیماری‌زا هستند.

به گفته آقای شایان در چند سال اخیر هیاتی‌های تخصصی از ایران به هند و پاکستان رفته‌اند و درباره سلامت محصول گندم این کشور‌ها گزارش‌هایی را تهیه کرده و مسوولان مربوطه تحویل داده‌اند.

مدیر قرنطینه‌ سازمان حفظ نباتات تصریح می‌کند که محصول گندم تولید کشور پاکستان به عامل بیماری‌زای «سیاهک ناقص گندم» و علف هرزی «استریگا» آلوده است.

در چند سال اخیر قیمت نان افزایش چشمگیری داشته است

وی با اشاره به اصرار و پیگیری‌های بسیار مقامات هندی از طریق سفارت این کشور در ایران برای فروش محصول گندم، تصریح می‌کند بر اساس گزارش تهیه شده توسط هیات تحقیق این سازمان، مشخص شد که این گندم‌ها هم آلوده هستند و طبق ضوابط قرنطینه‌ای جمهوری اسلامی ایران به هیچ‌وجه نباید به کشور وارد شوند.

به نوشته خبرگزاری مهر مقامات هندی در نظر دارند در ازای نفت خریداری شده از ایران ۱۰ میلیون تن گندم به این کشور صادر کنند.

رویای محقق نشده خودکفایی گندم

ایران یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان گندم در جهان است. این کشور در سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۴) توانست گندم مورد نیاز خود را در داخل تولید کند و جشن خودکفایی برگزار شد. پس از آن ۲۶ آبان به عنوان روزخودکفایی گندم در تقویم این کشور ثبت شد.

تنها چند سال پس از آن ایران بار دیگر به یک واردکننده عمده‌ی گندم در سطح جهان مبدل شد. روزنامه فایننشال تایمز در سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) گزارش داد که ایران با واردات هشت و نیم میلیون تن گندم، از مصر که زمانی بزرگ‌ترین واردکننده گندم بود، پیشی گرفته است. ایران یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان گندم در جهان است

با این حال در سال ۱۳۹۰ یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با صرفه جویی در مصرف نان بعد از هدفمندی یارانه‌ها، مصرف گندم کشور حدود ۴ میلیون تن کاهش داشته است، مدعی شد: با این میزان صرفه جویی ایران عضو باشگاه صادرکنندگان گندم خواهد شد.

این عضو کیمسیون کشاورزی مجلس هشتم با اشاره به اینکه ایران از لحاظ تولید گندم کاملا به خودکفایی رسیده است، افزود: نه تنها در تولید گندم خودکفا هستیم بلکه به واسطه حذف یارانه نان و صرفه جویی در مصرف گندم، امکان صادرات گسترده آن را نیز به دست آورده‌ایم.

به رغم این اظهارات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش داد که در چهار ماهه نخست سال خورشیدی جاری حجم واردات گندم به بیش از سه میلیون تن رسیده است. براساس آمار گمرک ایران تنها در تیر ماه امسال حدود ۴۸۰ هزار تن گندم وارد این کشور شده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله