شش سینماگر ایرانی با انتشار بیانیه‌ای اعتراضی خواستار شدند

پایان سلطه‌ نهادهاي دولتي و عمومي بر ابزار توليد و نمايش

مسعود كيميايي ، مسعود جعفري جوزاني ، علي رضا رئيسيان ، جواد طوسي ، علي معلم ، مهدي كرم پور شش سینماگر ایرانی با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعتراض به وضعیت حاکم بر سینمای ایران خواستار برون رفت از بحران فعلی با حفظ استقلال سینما و عدم دخالت سیاسیون در این حوزه شدند. در این بیانیه به روند فیلم های سفارشی وسطحی نیز اعتراض شده است. 
به گزارش سایت کافه سینما متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

به نام خداوند جان و خرد

ريشه هاي عميق بحران كنوني حاكم بر سينماي ايران را بايد در تعارضاتي جست و جو كرد كه به صورت آشكار و نهان، اين جسم وجان شكننده را به مسلخ كشانده است. تكه تكه شدن جامعه ي سينمايي اين دوران مي تواند ناشي از فضاي ملتهب و سياست زده ي كنوني باشد كه حال سايه سنگين خود را بر صنعت سينماي ملي ما تحميل كرده است. زياده خواهي كساني از درون اين سينما كه تعهد و اخلاق گرايي حرفه اي و صنفي را فداي منافع حزبي وفردي خود كرده و بر شاخه نشسته و بن مي برند نيز در اين زمانه مزيد بر علت شده است. اين اهداف منفعت طلبانه راه را بر هر گونه مذاكره و اعتدال و روش هاي عقلاني بسته و متقابلن آن چه به يغما مي رود حاصل سال ها تلاش و تجربه ي مردان و زنان سخت كوشي ست كه به دور از هياهو، بدنه اصلي سينماي ايران را شكل مي دهند و از اين ستيز بي امان و بدون برنده ، جز سرخوردگي و يأس چيزي عايدشان نخواهد شد.

ما امضا كنندگان زير با توجه به موقعيت كنوني و شرايط پيش روي سينماي ايران و آينده ي مبهم و بي ثبات آن بر حسب وظيفه ي تاريخي خود لازم مي دانيم نكاتي را گوشزد كنيم:

١- لزوم احترام و پاي بندي تمامي نهادها ، دستگاه هاي اجرايي و قانون گذاري به موجوديت و بقاي سينماي ملي كه از دستاوردهاي جامعه ايراني پس از پيروزي انقلاب اسلامي است.

٢- ارائه تعريف شفاف و معين از ساز وكار فعاليت هاي سينمايي و حدود اختيارات و شرح وظايف نهادهاي فرهنگي بر اساس قوانين اساسي كشور و الزام به پاي بندي به قانون و تبعيت از آن.

٣- پرهيز از ورود جناح هاي مختلف سياسي در امور هنري و احترام گذاشتن به استقلال فرهنگي سينما.

٤- استفاده از نيروهاي مستقل و صاحب نظر سينما در تصميم سازي هاي كلان حرفه اي و كنار رفتن افراد تندرو از صف بندي هاي قطبي كنوني كه صرفن در پي منافع شخصي خود هستند.

٥- تلاش در جهت گسترش فعاليت هاي بخش خصوصي و باز گرداندن امنيت و ايجاد انگيزه در راستاي توليد و سرمايه گذاري سالم و خاتمه دادن به دخالت هاي نا به جا در امر اكران و سلطه ي نهادهاي دولتي و عمومي بر ابزار توليد و نمايش.

٦- پايان دادن به هرج و مرج كنوني در حوزه اعطاي پروانه ساخت و نمايش و پرهيز از اعمال سلايق شخصي.

٧- توزيع عادلانه ي منابع مالي عمومي در بدنه اصلي سينماي ايران و جلوگيري از رانت خواري و ايجاد فساد مالي.

٨- حركت جمعي در جهت رشد و و تعالي سينماي ريشه دار و مماس با مخاطب داخلي و جلو گيري از رشد بي رويه ي فيلم هاي سفارشي ، رسمي و سطحي.

در پايان انتظار داريم مسئولان ارشد كشور و مديران فرهنگي و هنري (اعم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، حوزه هنري ، شهرداري ، صدا وسيما و ساير نهادهاي مرتبط با حوزه سينما ) شرايط لازم براي ايجاد يك هم انديشي با حضور نمايندگان مستقل سلايق فكري سينما براي بررسي وضع موجود و راه هاي برون رفت از بحران فعلي را فراهم سازند.

مسعود كيميايي ، مسعود جعفري جوزاني ، علي رضا رئيسيان ، جواد طوسي ، علي معلم ، مهدي كرم پور

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله