تهدید عربستان

وضعیت یمن وخیم شود دخالت می کنیم

وزیر امور خارجه عربستان می‌گوید در صورت شکست تلاش‌ها برای حل صلح‌آمیز اوضاع آشفته یمن، کشورهای عربی اقدامات لازم برای محافظت منطقه از «تجاوز» حوثی‌های شیعه مورد حمایت ایران اتخاذ خواهند کرد.

به گزارش رادیو فردا سعود الفیصل روز دوشنبه سوم فروردین در یک نشست مطبوعاتی مشترک با فلیپ هاموند همتای بریتانیایی خود در ریاض در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا عربستان ممکن است به عبدربه منصور هادی رییس جمهوری قانونی یمن کمک نظامی کند، اعلام کرد که «یقینا کشورهای منطقه و جهان عرب اقدامات لازم برای محافظت منطقه از تجاوز را انجام خواهند داد».

منصور هادی که بعد از تصرف پایتخت به دست حوثی‌ها در ماه سپتامبر در حبس خانگی بود، ماه گذشته توانست از صنعا به عدن بگریزد، اما گزارش‌های اخیر حاکی است که حوثی‌ها در حال پیشروی به سمت عدن هستند.

منصور هادی که از طرف سازمان ملل به عنوان رییس جمهوری قانونی یمن شناخته می‌شود، از شورای امنیت خواسته که در اوضاع این کشور مداخله کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از شبکه تلویزیونی العربیه، سعود الفیصل بار دیگر از تمام جناح‌های یمنی از جمله حوثی‌ها دعوت کرد که به مذاکرات صلح یمن در ریاض بپیوندند.

هاموند نیز گفته است: «جامعه جهانی نمی‌تواند دست روی دست بگذارد، در حالی که حوثی‌ها و عوامل آنها در حال برهم زدن ثبات یمن هستند و می‌خواهند کشور را متلاشی کرده و مشروعیت رییس جمهوری یمن را از بین ببرند. هیچ کدام از ما نمی‌خواهیم گزینه اقدام نظامی را ببینیم».

وزیر خارجه عربستان همچنین در پاسخ به حمایت ایران از حوثی‌ها گفت که وی «مخالف مداخله ایران» است و به آنچه که «تلاش‌های ایران برای ایجاد خصومت‌های فرقه‌ای در جهان عرب» نامید، به شدت تاخت.

ریاض یاسین که به عنوان وزیر خارجه موقت دولت یمن توسط هادی معرفی شده است، روز دوشنبه در ریاض از کشورهای عربی خواستار مداخله نظامی در یمن، ایجاد منطقه پرواز ممنوع و متوقف کردن پیشرفت حوثی‌های در دیگر مناطق کشور شد.

در همین زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده که آقای یاسین در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی دولتی الحدث عربستان دوباره خواستار مداخله نظامی اعراب در یمن شد. وی گفت که «زمان به نفع ما نیست».

اخیرا حوثی‌ها و متفین آنها که حامی علی عبدالله صالح رییس جمهوری سابق کشور هستند، پیشروی به سمت مناطق جنوب را آغاز کرده و بخش‌هایی از شهر تعز را تصرف کردند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل روز یکشنبه از عبد ربه منصور هادی حمایت کردند و ضمن هشدار نسبت به بروز جنگ داخلی در یمن، حوثی‌ها را تهدید کرد که علیه آن‌ها تحریم‌هایی را وضع خواهد کرد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله