زنگنه:

وضعیت صنعت نفت اسفناک است

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، وضعیت این صنعت را “نابسامان و بسیار اسفناک” توصیف کرده و گفته است که این وزارتخانه پولی برای سرمایه‌گذاری در میادین مشترک ندارد.
به گزارش بی بی سی آقای زنگنه امروز دوشنبه ۲۷ بهمن به مجلس رفته بود تا از بند الحاقی به بودجه سال آینده برای اختصاص ۴.۸ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به طرح‌های توسعه میادین مشترک دفاع کند.
آقای زنگنه در سخنانش در مجلس با ابراز نگرانی از “وضعیت اسفناک حاکم بر صنعت نفت” هشدار داد که اگر این بند رای نیاورد “دچار بحران واقعی می‌شویم”.
با وجود چشم‌انداز تیره‌ای که وزیر نفت ایران از وضعیت سال آینده ترسیم کرد، این بند الحاقی که به دلیل مغایرت با برنامه پنجم توسعه نیازمند رأی موافق دو سوم نمایندگان بود، رای نیاورد و به کمیسیون تلفیق بودجه برگردانده شد.
قیمت هر بشکه نفت در لایحه بودجه‌ای که نیمه آذر ماه به مجلس ارائه شد، حدود ۷۰ دلار در نظر گرفته شده بود، اما سقوط شدید قمیت نفت به زیر پنجاه دلار باعث شده است که دولت با الحاق بندهایی خواهان استفاده از منابع صندوق توسعه و همین طور فروش اوراق مشارکت برای سرمایه گذاری در صنعت نفت شود.
با وجود مخالفت نمایندگان مجلس با برداشت از صندوق توسعه ملی، بند الحاقی مربوط به انتشار و فروش اوراق مشارکت ارزی و ریالی در مجلس تصویب شد.

حقوق کارکنان

وزیر نفت با اشاره به مصوبه سابق مجلس برای اختصاص ۱۴.۵ درصد از درآمدهای نفتی به این صنعت گفت: “با احتساب نفت بشکه‌ای ۱۰۰ دلار با فروش دو میلیون بشکه در روز حدود ۱۳ میلیارد دلار عاید وزارت نفت می‌شد، اما امروز با احتساب نفت ۴۰ دلاری حدود ۳ میلیارد دلار می‌شود.”
آقای زنگنه گفت که با این حساب وزارت نفت در پرداخت حقوق کارکنان خود هم به مشکل برخورده است “چه برسد به این که بخواهیم در میادین مشترک نیز سرمایه‌گذاری کنیم”.
او همچنین امکان استقراض منابع مالی از خارج از ایران را به دلیل تحریم‌ها رد کرد و افزود “ما نخواستیم در مورد این موضوع و حل مشکل مزاحم مقام معظم رهبری شویم و ترجیح دادیم کار از طریق روال قانونی مجلس پیش رود”.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله