جان کری:

وضعیت ایران، کره شمالی و سوریه بحرانی است

جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز شنبه، ۲۴ فروردین، در دیدار با رئیس جمهوری چین با اشاره به تنش در شبه جزیره کره، برنامه هسته‌ای ایران، و نزاع سوریه، گفت که جهان در «دوران بحرانی» به‌ سر می‌برد.

به گزارش  رادیو فردا به نقل از خبرگزاری فرانسه، جان کری که در پکن سخن می‌گفت خطاب به شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین، گفت که «همان‌ طور که مشاهده می‌کنید در دورانی بحرانی با مسائلی بسیار پردردسر قرار گرفته‌ایم».

وی در این خصوص افزود: «موضوعات شبه جزیره کره، چالش ایران و جنگ‌افزار هسته‌ای، سوریه و خاورمیانه، و اقتصاد جهانی جای زیادی برای بهبود دارند.»

پیش از این دیوید کوهن، معاون وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در امور تروریسم و اطلاعات مالی، اوایل فروردین‌ماه در سفر به چین و چند کشور دیگر خاور دور بار دیگر درخواست آمریکا برای وضع تحریم توسط چین علیه ایران و کره شمالی را تکرار کرد.

ایالات متحده و چند قدرت دیگر جهانی برنامه هسته‌ای ایران را خطری بالقوه برای منافع خود و منافع جهانی قلمداد می‌کنند و می‌کوشند از طریق وضع تحریم‌های سنگین علیه جمهوری اسلامی این برنامه را به توقف بکشانند.

اما چین که از شرکای تجاری اصلی ایران است همواره مخالفت خود را با تحریم صادرات نفت ایران توسط آمریکا و اتحادیه اروپا اعلام کرده‌ است.

چین، بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران، در ماه فوریه روزانه ۵۲۱ هزار و ۳۳۰ بشکه از ایران نفت وارد کرد که این نسبت به فوریه سال ۲۰۱۲ حدود ۸۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

چین و آمریکا در مورد مسئله سوریه نیز اختلاف عقیده دارند . چین به همراه روسیه قطعنامه‌های تحریمی مورد حمایت آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل علیه رژیم سوریه را وتو می‌کنند.

پکن همچنین تنها هم‌پیمان اصلی رژیم کره شمالی و تأمین‌کننده اصلی کمک‌های تجاری به آن کشور است و به این خاطر اهرمی برای اعمال فشارهای احتمالی بر پیونگ‌یانگ در دست دارد.

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله