به دلیل افزایش اختلافات

وزیر امور خارجه روسیه در نشست 1+5 در سازمان ملل شرکت نکرد

نمايندگي روسيه در سازمان ملل اعلام كرد كه سرگئي لاوروف  وزیر امور خارجه روسیه در نشست 1+5 كه در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل برگزار شد، شركت نكرد .

به گفته ديپلمات‌ها احتمالا اختلاف روسيه با ساير اعضاي 1+5 درباره ايران علت غيبت لاوروف در اين جلسه بوده است.

به گزارش ايسنا، خبرگزاري رويترز به نقل از ديپلمات‌ها گزارش داد: «هفته گذشته نشست در سطح وزيران امور خارجه پنج عضو دايم شوراي امنيت و آلمان در نيويورك برگزار شد كه اين نشست بي‌نتيجه بود.»

كاترين اشتون ، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز در اين نشست حضور داشت. وي پس از نشست گفت كه شركت‌كنندگان، به تقصيل درباره لزوم اتخاذ اقدام فوري از جانب ايران ، آن گونه كه ما مساله هسته‌يي ايران را در نظر مي‌گيريم مذاكره كردند.

اما در اقدامي كه ديپلمات‌هاي سازمان ملل گفتند مي‌تواند نشانه‌ اختلاف رو به رشد ميان روسيه و قدرت‌هاي جهاني درباره ايران و سوريه باشد، سرگئي لاوروف وزير امور خاجه روسيه در اين نشست شركت نكرد و در عوض ويتالي چوركين، سفير روسيه در سازمان ملل در اين نشست حضور يافت.

يك سخنگوي نمايندگي روسيه در سازمان ملل غيبت لاوروف را تاييد كرد و گفت: تا آنجا كه من مي‌دانم وزير بايد در (نشست‌هاي مربوط به ) موضوعاتي فوري‌تر شركت مي‌كرد.

يانگ جيه چي، وزير امور خارجه چين بنا به گفته نمايندگان ديگر كشورها در اين نشست حضور داشت.

نشست گروه  1+5 همان روزي برگزار شد كه بنيامين نتانياهو ،‌نخست‌وزير اسراييل  خط قرمز خود را براي برنامه هسته ای  ايران ترسيم كرد.

ديپلمات‌ها گفتند كه درخواست انگليس ، فرانسه و آلمان در آستانه نشست مجمع عمومي سازمان ملل براي اعمال تحريم‌هاي بيشتر اتحاديه اروپا عليه ايران ممكن است دليل غيبت لاوروف بوده باشد.

مسكو بارها تحريم‌هاي يك جانبه آمريكا و اتحاديه اروپا عليه ايران را زير سوال برده است.

يك ديپلمات غربي عالي‌رتبه به رويترز گفت كه شوراي امنيت هرگز دور ديگري از تحريم‌ها عليه ايران را به دليل مقاومت روسيه و چين تصويب نخواهد كرد.

ديپلمات‌هاي غربي مي‌گويند كه روسيه به طور روز افزون در برابر قدرت‌هاي غربي در خصوص ايران و بحران 18 ماهه سوريه مقاومت كرده است.

روسيه و چين تا كنون از چهار دور تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران در خصوص برنامه هسته‌ ای با اكراه حمايت كرده‌اند اما براي تلطيف اين تدابير در مذاكرات درباره قطعنامه‌هاي شوراي امنيت پيش از تصويب آن تلاش زيادي كرده‌اند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله