تهدید قالیباف دربارۀ حمله به پایگاه‌های منطقه‌ای آمریکا در صورت اقدام علیه ایران

وزیرخارجه ایران خبر داد: ارسال پاسخ نامه دونالد ترامپ از طریق عمان

ملی مذهبی _ وزیر خارجه ایران اعلام کرد که پاسخ رسمی ایران به نامه دونالد ترامپ به رهبر جمهوری اسلامی از طریق کشور عمان برای ایالات متحده ارسال شده است. عباس عراقچی این مطلب را روز پنجشنبه هفتم فروردین به خبرگزاری ایرنا گفت و افزود که این نامه یک روز پیشتر، ششم فروردین، ارسال شده است.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ادامه داد که «این پاسخ رسمی شامل نامه‌ای است که در آن نقطه‌نظرات ما در رابطه با وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به‌طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.»

وب‌سایت اکسیوس نیز به نقل از یک منبع مطلع خبر داده که مقام‌های عمانی درباره پاسخی که از ایران گرفته‌اند، آمریکا را مطلع کرده‌‌اند و در «روزهای پیش‌رو» نامه ایران را تحویل کاخ سفید خواهند داد.

اکسیوس نوشته که این مقام درباره محتوای پاسخ ایران اطلاعاتی فاش نکرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا روز ۱۷ اسفند پارسال در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «فاکس‌نیوز» اعلام کرد که نامه‌ای به علی خامنه‌ای ارسال کرده و پیشنهاد مذاکرات مستقیم داده است.

سپس اعلام شد که این نامه توسط انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی، در دیدار او با عباس عراقچی در ۲۲ اسفند به دست وزیر خارجه ایران رسیده است.

یک مقام آمریکایی و دو منبع آگاه از محتوای نامهٔ رئیس‌جمهور آمریکا به روز ۲۹ اسفند به اکسیوس گفتند که ترامپ در این نامه دو ماه به تهران برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای جدید با واشینگتن ضرب‌الاجل داده است.

رهبر جمهوری اسلامی یک روز بعد از آن که آقای ترامپ اعلام کرد نامه‌ای برای او ارسال کرده است، گفت که ایران با «دولت‌های قلدر» مذاکره نخواهد کرد.

پس از آن رهبر جمهوری اسلامی چندین بار پیشنهاد مذاکره با دولت دونالد ترامپ را رد کرد و در تازه‌ترین مورد هم روز اول فروردین خطاب به ایالات متحده گفت: «به جایی نمی‌رسید» و «سیلی می‌خورید».

عباس عراقچی روز پنجشنبه ضمن اعلام ارسال پاسخ نامه به دونالد ترامپ تأکید کرد که «سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد، اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته، می‌تواند ادامه یابد.» وی توضیح داد که مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا در دولت‌های حسن روحانی و ابراهیم رئیسی «هم صورت گرفته بود.» ساعاتی پیش‌تر، کمال خرازی، مشاور علی خامنه‌ای و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، نیز گفت که جمهوری اسلامی آمادگی دارد «مذاکرات غیرمستقیم» با آمریکا را آغاز کند.

ایران و شش قدرت جهانی در تیر ۱۳۹۴ به توافق هسته‌ای موسوم به برجام دست یافتند و آقای ترامپ که همواره منتقد مفاد این توافق بود در اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از برجام را اعلام داشت. ایران تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد می‌کند اما پس از خروج آمریکا از برجام از تعهدات خود در چارچوب این توافق عدول کرد و میزان غنی‌سازی اورانیوم را به ویژه در یک سال گذشته به شدت شتاب داد.

استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده در امور خاورمیانه روز اول فروردین تاکید کرد که دونالد ترامپ در تلاش است تا با «اعتمادسازی»، از درگیری نظامی با ایران جلوگیری کند و ایران هم از طریق «واسطه‌ها» در حال تماس با آمریکا است. به گفته آقای ویتکاف، رئیس جمهور آمریکا در پیام خود به جمهوری اسلامی همچنین تاکید کرده که باید یک برنامه راستی‌آزمایی ایجاد شود «تا هیچ‌کس نگران تسلیحاتی شدن مواد هسته‌ای شما نباشد، چرا که راه حل بدیل [اقدام نظامی] جایگزین خیلی خوبی نیست.»

قالیباف تهدید کرد

اما همزمان با تأیید ارسال پاسخ کتبی تهران به نامۀ دونالد ترامپ از سوی جمهوری اسلامی، رئیس مجلس شورای اسلامی برای آمریکا و پایگاه‌های نظامی‌اش در منطقه خط و نشان کشید. محمد باقر قالیباف روز جمعه هشتم فروردین‌ماه، با اشاره به هشدار واشینگتن دربارۀ احتمال حملۀ نظامی به ایران در صورت ادامۀ برنامۀ هسته‌ای این کشور، ادعا کرد که در چنین شرایطی تهران، پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را هدف قرار خواهد داد.رئیس مجلس ایران همزمان ضمن تهدید تلویحی کشورهای منطقه گفت: «آمریکایی‌ها خودشان می‌دانند که چقدر آسیب پذیر هستند و اگر به حریم ایران تعرض کنند، مثل جرقه‌ای در انبار باروت است که کل منطقه را منفجر می‌کند و آن وقت پایگاه‌های آنها و متحدانشان در امان نخواهد بود».

پیشتر دونالد ترامپ با ارسال نامه‌ای برای رهبر جمهوری اسلامی،‌ تأکید کرده بود که «برای ایران دو راه بیشتر وجود ندارد؛ یک توافق تازه، یا برخورد نظامی».

محمدباقر قالیباف، با این ادعا که در نامۀ اخیر دونالد ترامپ خطاب به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، «هیچ حرف حسابی دربارۀ رفع تحریم‌ها» وجود نداشته، گفت: «مسیر کاهش فشار روی مردم با تکیه بر توان داخلی از انسجام بیشتر و اقتصاد بهتر می‌گذرد و آن وقت دشمن [آمریکا] ناچار می‌شود به مذاکره منطقی و منصفانه که ما همیشه مسیر آن را باز گذاشته‌ایم و با کشورهای باقیمانده در برجام ادامه داده‌ایم، بازگردد».

روز پنجشنبه کمال خرازی، مشاور علی خامنه‌ای و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران هم گفته بود جمهوری اسلامی هنوز «همه راه‌ها را برای حل اختلافات با ایالات متحده نبسته است و آمادگی دارد مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا را آغاز کند».

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله