وزارت خارجه آمریکا این گروه را «یک جنبش دموکراتیک قابل اتکا» و «نماینده مردم ایران» نمی‌داند

وزارت خارجه آمریکا : سازمان مجاهدین خلق را «نماینده مردم ایران» نمی‌داند

ملی مذهبی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای ضمن رد هرگونه حمایت از سازمان مجاهدین خلق اعلام کرد که این گروه مخالف حکومت ایران را «یک جنبش دموکراتیک قابل اتکا» و «نماینده مردم ایران» نمی‌داند. 

به گزارش صدای آمریکا که به نسخه‌ای از این بیانیه دست یافته، وزارت خارجه ایالات متحده ادعای «حمایت» از سازمان مجاهدین خلق در آلبانی و «آموزش» اعضای این گروه را رد کرده است. 

در بخشی از بیانیه یکی از سخنگوهای وزارت خارجه آمریکا آمده است: «هرچند ایالات متحده از ماه سپتامبر سال ۲۰۱۲ دیگر سازمان مجاهدین خلق را یک سازمان تروریستی خارجی در نظر نمی‌گیرد اما آمریکا سازمان مجاهدین خلق را یک جنبش دموکراتیک قابل اتکای مخالفان [حکومت ایران] که نماینده مردم ایران محسوب شود نمی‌داند.»

واشنگتن در بخش دیگری از این بیانیه تاکید کرده است که همچنان «نگرانی‌هایی جدی» درباره سازمان مجاهدین خلق از جمله ادعاهای مطرح شده درباره «سوءاستفاده» از اعضای این گروه دارد. 

سازمان مجاهدین خلق در واکنش به این بیانیه اعلام کرده که موضع‌گیری آمریکا نشان‌دهنده «استقلال» این گروه است. این در حالی است که شماری از مقام‌های پیشین دولت ایالات متحده از جمله مایک پنس، معاون پیشین رئیس‌جمهوری، رودی جولیانی، مشاور و وکیل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق و مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین با رهبران سازمان مجاهدین دیدار کرده‌اند و یا در نشست‌های این گروه سخنرانی کرده‌اند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله