یک فعال حقوق کودکان عنوان کرد:

وجود 100 هزار كودك بي‌شناسنامه در كشور

یك فعال حقوق كودك با بیان اینكه حدود 30 هزار ازدواج زنان ایرانی با مردان افغان در كشور به ثبت رسیده است، اظهار كرد: برآورد مي‌شود 100 هزار كودك بي‌شناسنامه حاصل این ازدواج‌ها در كشور زندگی مي‌كنند.

به گزارش ایسنا، فرشید یزدانی اظهار كرد:‌ این در حالیست كه تعداد بسیار زیادی از ازدواج‌های زنان ایرانی با مردان افغان به ثبت نمي‌رسد.

وی افزود: طبق آمارهای رسمی 32 هزار كودك بي‌شناسنامه حاصل 12 هزار ازدواج زنان ایرانی با مردان افاغنه وجود دارد و البته این آمارها مربوط به ازدواج زنان ایرانی با اتباع افغان است و این در حالیست كه كودكان ایرانی زیادی هم بدون شناسنامه هستند.

یزدانی در ادامه تاكید كرد: فارغ از فشار فقر و مشكل هویت‌یابی كودكان بي‌شناسنامه، فرآیند جامع‌پذیری این كودكان به شدت دچار اخلال است.

وی افزود: بازماندن این كودكان از چرخه تحصیل، فرآیند توانمندسازی آنها را با اخلال مواجه مي‌كند و فقر آن تشدید مي‌شود و نابرابریهایی كه متوجه آنهاست افزایش مي‌یابد.

این فعال حقوق كودك در ادامه با اشاره به عضویت ایران در پیمان‌نامه حقوق كودك نیز گفت: این پیمان‌نامه حكم قانون را دارد و طبق ماده 2 و 7 این پیمان‌نامه، همه دولت‌ها موظف به ارائه حقوق هویت و از جمله شناسنامه به كودكان حاضر در كشورشان هستند.

یزدانی در پایان با اشاره به لایحه‌ای كه اخیرا برای ثبت تولد كودكان با پدر و مادر ایرانی به مجلس رفته است اظهار امیدواری كرد كه با اجرای صحیح این قانون، مشكلات كودكان بدون شناسنامه برطرف شود و صدور شناسنامه این كودكان با حداقل پیچیدگي‌های اداری انجام شود

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله