تسلیحاتی شامل انواع بمب‌ها، کیت‌های تخریب و دیگر تجهیزات نظامی

همزمان با مخالفت حماس با تمدید آتش‌بس، دومین طرح فروش فوری تسلیحات آمریکا به اسرائیل!

ملی مذهبی _  حماس اعلام کرد که با فرمول اسرائیل برای تمدید فاز اول آتش‌بس در غزه مخالف است. پیش‌تر آمریکا موافقت خود با فروش ۳ میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل بدون بررسی کنگره را اعلام کرده بود. یورونیوز گزارش کرده که گروه فلسطینی حماس روز شنبه یکم مارس (۱۱ اسفند) اعلام کرد که فرمول‌بندی اسرائیل برای تمدید فاز اول آتش‌بس در غزه را رد کرده است. این اعلام درست در روزی صورت می‌گیرد که فاز اول این توافق قرار است منقضی شود.
حازم قاسم، سخنگوی حماس به تلویزیون العربی گفت که هیچ گفت‌وگویی برای فاز دوم آتش‌بس در غزه در جریان نیست.

فروش تسلیحات به اسرائیل بدون بررسی کنگره

در همین حال، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که وزارت امور خارجه این کشور موافقت خود با فروش بالقوه نزدیک به ۳ میلیارد دلار از تسلیحات آمریکایی به اسرائیل را اعلام کرده است. این تسلیحات شامل انواع بمب‌ها، کیت‌های تخریب و دیگر تجهیزات نظامی است.

موافقت با فروش احتمالی این تسلیحات به اسرائیل روز جمعه به صورت اضطراری به کنگره ایالات متحده اطلاع داده شد.

این بدین معنی است که رویه طولانی‌مدت معمول برای بررسی فروش‌های تسلیحاتی دور زده شده است. حال آنکه طبق رویه‌های معمول، رؤسا و اعضای ارشد کمیته‌های روابط خارجی مجلس نمایندگان و مجلس سنا باید فرصت دارند شته باشند که فروش تسلیحات آمریکایی را بررسی کرده و اطلاعات بیشتری را از دولت درخواست کنند و آنگاه است که به کنگره اطلاع‌رسانی رسمی می‌شود.

فروش این تسلیحات به اسرائیل شامل بیش از ۳۵ هزار بدنه بمب‌های همه‌کاره ۹۰۰ کیلویی و ۴ هزار بمب سنگرشکن ۹۰۰ کیلویی ساخت شرکت جنرال داینامیکس است.

هر چند که پنتاگون اعلام کرده است که تحویل این تسلیحات از سال ۲۰۲۶ آغاز خواهد شد، اما خاطرنشان کرده که این احتمال وجود دارد که بخشی از این خرید از موجودی ذخایر ایالات متحده تأمین شود، که می‌تواند به معنای تحویل فوری برخی از این تسلیحات باشد.

بسته تسلیحاتی دوم به ارزش ۶۷۵ میلیون دلار شامل پنج هزار بمب ۴۵۰ کیلویی و کیت‌های مربوطه برای هدایت بمب‌های «غیرهوشمند» است. تحویل این بسته برای سال ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی شده است.

یک بسته سوم نیز شامل بولدوزرهای کاترپیلار «دی-۹» به ارزش ۲۹۵ میلیون دلار است.

بی‌توجهی به نگرانی‌ها از تخطی اسرائیل از قوانین بین‌الملل

این دومین باری است که دولت ترامپ در ماه فوریه اعلام وضعیت اضطراری کرده تا فروش سریع تسلیحات به اسرائیل را تصویب کند. دولت بایدن نیز از اختیارات اضطراری خود برای تصویب فروش تسلیحات به اسرائیل بدون بررسی کنگره استفاده کرده است.

دولت ترامپ در تاریخ ۲۴ فوریه (ششم اسفند)، فرمان اجرایی دولت بایدن را که بر اساس آن لازم بود تخطی احتمالی قوانین بین‌الملل در استفاده از سلاح‌های آمریکایی توسط متحدان، از جمله اسرائیل، گزارش شود، لغو کرد. همچنین، دولت ترامپ بیشتر کمک‌های بشردوستانه خارجی آمریکا را حذف کرد.

آتش‌بس میان اسرائیل و حماس که ماه گذشته به امضا رسید، ۱۵ ماه جنگ را متوقف کرده و راه را برای گفت‌وگوها درباره پایان جنگ باز کرد.

این توافق همچنین منجر به آزادسازی ۴۴ گروگان اسرائیلی از غزه و تقریبا ۲ هزار زندانی و بازداشتی فلسطینی از سوی اسرائیل شد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله