هشدار مسکو و دمشق درباره مداخله نظامی احتمالی آمریکا در سوریه

دمشق و مسکو در واکنش به سخنان باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، تاکید کردند که هر گونه حمله یک جانبه به گروه «حکومت اسلامی» در سوریه، به منزله نقض قوانین بین‌المللی خواهد بود.

به گزارش رادیو فردا خبرگزاری رویترز  روز پنج‌شنبه، ۲۰ شهریور اظهارات علی حیدر، وزیر صلح و آشتی سوریه، را بازتاب داده است که می‌گوید هر گونه دخالت خارجی در سوریه به معنای اقدامی متجاوزانه خواهد بود، مگر آن که دمشق آن را تایید کرده باشد.

به گفته این مقام دولت سوریه، کشورهای خارجی می‌توانند گروه داعش را بهانه‌ای برای حمله به سوریه قرار دهند، اما هر اقدامی، اعم از نظامی یا غیرنظامی، باید با هماهنگی و همکاری سوریه و تایید آن همراه باشد.

واشینگتن و متحدان غربی آن که از شورشیان سوریه حمایت می‌کنند، همکاری با حکومت بشار اسد در جنگ علیه گروه «خلافت اسلامی» را غیرمحتمل دانسته‌اند، اگرچه بشار اسد هم در جبهه مقابل داعش قرار دارد.

باراک اوباما در عین حال تاکید داشته که برای اقدام علیه داعش در سوریه  تردید نخواهد کرد و این مسئله از اولیت‌های دولت اوست. اما این اظهارات واکنش منفی مقامات روسیه را نیز به دنبال داشته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در این باره اظهار داشت: «رییس جمهوری ایالات متحده به‌ طور علنی از احتمال حملات قوای مسلح آمریکا به مواضع حکومت اسلامی بدون موافقت حکومت سخن گفت».

وی سپس خاطرنشان ساخت: «وقتی که شورای امنیت سازمان ملل متحد، هنوز تصمیم مناسبی نگرفته است، چنین اقداماتی یک تجاوز خواهد بود، نقض آشکار هنجارهای بین‌المللی».

پیش از این جمهوری اسلامی ایران نیز از ائتلاف بین‌المللی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که علیه گروه داعش شکل گرفته است، انتقاد کرده بود.

سخنگوی وزارت خارجه ایران  تاکید کرده  در جدیت این ائلاف برای مبارزه ریشه‌ای و صادقانه با تروریسم تردید اساسی وجود دارد.

ائتلاف جنگی علیه داعش متشکل از ۱۰ کشور آمريکا، بريتانيا، فرانسه، آلمان، کانادا، استراليا، ترکيه، ايتاليا، لهستان و دانمارک است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله