ابراز نگرانی ساتو از انتقال پنج زندانیان محکوم به اعدام؛ از بند چهار زندان اوین به زندان قزل‌حصار

هشدار مای ساتو مبنی بر خطر اعدام ۵ زندانی سیاسی در ایران

ملی مذهبی _  گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران با انتشار پستی در شبکه اجتماعی اکس از انتقال اجباری پنج نفر از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام، از بند چهار زندان اوین به زندان قزل‌حصار خبر داد.

به گزارش دویچه وله مای ساتو روز پنجشنبه ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین) در پیام خود نوشت که در پی این انتقال‌اجباری، “فضای زندان اوین امنیتی شده است که محیط خطرناکی برای زندانیان ایجاد می‌کند”.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد بدون اشاره به جزئیات بیشتر از جمله اسامی و موارد اتهامی ۵ زندانی مذکور، نوشت: «این وضعیت را از نزدیک پیگیری خواهم کرد و جامعه‌بین‌المللی نباید در برابر این وضعیت سکوت کند.»

مای ساتو در ادامه یادآور شد: «این مورد و موارد مشابه به نگرانی‌های مستمر درباره استفاده جمهوری اسلامی ایران از اعدام می‌افزاید.»

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران پیش از این نیز در گزارش خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل در خصوص وضعیت نامساعد زندانیان در زندان اوین هشدار داده بود.

مای ساتو پیش از این در گزارش خود ضمن ابراز نگرانی از افزایش تعداد اعدام‌ها در ایران، “فقدان شفافیت در اطلاع‌رسانی موارد مجازات‌ اعدام” را محکوم کرده بود. او همچنین از ادامه سرکوب شهروندان معترض و اعمال تبعیض علیه اقلیت‌ها در ایران ابراز نگرانی کرده بود.

ساتو با بیان این که “پیامدهای اعدام، فراتر از خود فرد اعدامی است” نوشته است که مجازات اعدام “خانواده‌ها را نابود می‌کند، سایر زندانیان را دچار آسیب روانی می‌کند و بر کارکنان زندان تاثیر منفی می‌گذارد و در سراسر جامعه چرخه‌ رنج ایجاد می‌کند. هزینه‌ عاطفی آن قابل اندازه‌گیری نیست.”

پیش از این سازمان حقوق بشر ایران، مستقر در نروژ با انتشار گزارشی اعلام کرده بود که در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۵ دست‌کم ۲۳۰ نفر در ایران اعدام شدند.

بر اساس گزارش‌ها موارد اعدام در مدت مشابه سال قبل، ۱۱۰ نفر بود که این از افزایش ۱۰۹ درصدی اعدام در ایران حمایت دارد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل پیش از این در روز سوم آوریل (۱۴ فروردین) با تصویب قطعنامه‌ای ماموریت هیات حقیقت‌یاب درباره ایران را تمدید کرده بود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله