هشدار تازه سنای آمریکا در مورد اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران

سنای ایالات متحده روز ششم فروردین به اصلاحیه‌ای غیرالتزام‌آور در بودجه آن کشور رای داد، که بر اساس آن چنانچه ایران هر یک از موارد توافق احتمالی با قدرت‌های جهانی بر سر برنامه اتمی خود را زیر پا بگذارد، با تحریم‌هایی جدید روبه‌رو شود.

به گزارش رادیو فردا سناتور جمهوری‌خواه مارک کیرک، پیشنهاد تصویب این اصلاحیه را داده بود که با رای ۱۰۰ به ۰ نمایندگان روبه‌رو و تصویب شد.

سناتور کیرک در صفحه توئیتر خود رای ۱۰۰ به ۰ نمایندگان را «صدایی رسا و متحد» از سوی آنها «علیه حکومت ایران» توصیف کرده است

به گزارش خبرگزاری رویترز این اصلاحیه به بودجه، مبلغی را در نظر می‌گیرد، که اگر تهران از هر یک از موارد توافق موقتی جاری یا توافق جامع احتمالی در آینده تخطی کند، خرج اعمال تحریم‌های جدید خواهد شد.

خبرگزاری فرانسه می‌گوید این اصلاحیه، به مانند قانون نیست، اما هشداری از سوی سناتورهای آمریکایی‌ست که می‌خواهند نشان دهند آمادگی دارند فورا در مورد ایران -در صورت زیر پا گذاشتن توافق‌ها- اقدام کنند.

سناتور کیرک به خبرگزاری فرانسه گفته است «اگر روزی متوجه شویم که برنامه اتمی ایران رو به توسعه گذاشته است، آن موقع می‌توانم به یاد این ۱۰۰ سناتور بیاورم که امروز با من (به اصلاحیه) رای دادند.»

خبرگزاری رویتز می‌گوید مارک کیرک از جمله کسانی‌ست که «عمیقا» به مذاکرات بین‌المللی در مورد برنامه اتمی تهران «بدبین» است.

سناتور کیرک طرحی را همراه سناتور رابرت منندز تهیه کرده، که در صورت شکست مذاکرات اتمی ایران، تحریم‌ها علیه تهران تشدید شوند. طرحی که به دنبال تهدید باراک اوباما به وتوی تحریم‌های ایران در جریان مذاکرات اتمی، به مدت دو ماه به تاخیر افتاد.

میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه در سنا، چهارم فرودرین ماه گفته بود ‌در صورتی که تهران تا پایان ماه مارس (پنج روز آینده) با طرف‌های مذاکره در مورد برنامه اتمی به توافق نرسد، این نهاد قانون‌گذاری ایالات متحده، تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران به رای می‌گذارد.

در حال حاضر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در لوزان سوئیس دور تازه‌ای از گفت‌وگوها را آغاز کرده‌اند که آقای ظریف آن را «بسیار حساس» توصیف کرده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله