با راه‌اندازی کریدور زنگزور، ایران آخرین راه نفوذ بر رقابت‌های منطقه قفقاز را از دست می دهد

هشدار ایران به روسیه بر سر دالان زنگزور و مساله باکو؛ مرزها «خط قرمز» تهران است

ملی مذهبی _ همزمان با تشدید انتقاد مقام‌های ایران از حمایت روسیه از راه‌اندازی دالان زنگزور، وزیر خارجه ایران به‌طور غیرمستقیم به مسکو هشدار داد که ترسیم دوباره مرزها، «خط قرمز» تهران است. عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران روز پنج‌شنبه ۱۵ شهریور (۶ اوت) در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «هر تهدیدی علیه تمامیت ارضی همسایگان ما، یا ترسیم دوباره مرزها، چه در شمال باشد، چه در جنوب، چه در شرق و چه در غرب، کاملا غیر قابل قبول است و برای ایران خط قرمز به شمار می‌رود.» این پیام عراقچی، اشاره آشکاری به تصمیم مسکو برای حمایت از درخواست جمهوری آذربایجان و ترکیه برای راه‌اندازی کریدور زنگزور است.

وزیر خارجه ایران در پیام پنج‌شنبه شب خود تأکید کرد که «صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای تنها یک اولویت نیست، بلکه یکی از استوانه های امنیت ملی ما است.»
آقای عراقچی پیام خود را در مخالفت با ترسیم دوباره مرزها ساعاتی پس از دیدار سفیر ایران در مسکو با مشاور سیاسی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، منتشر کرده است. به نظر می‌رسد پیام وزیر خارجه ایران به دلیل ناخرسندی از مطالب مطرح شده در این دیدار است.

بنا به گزارش روزنامه تهران‌تایمز، در دیدار روز پنج‌شنبه کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو با ایگور لویتین، مشاور رئیس‌جمهوری روسیه، موضوع مسیرهای حمل و نقل نیز مطرح شده است.

در روزهای گذشته، برخی از مقامات روسیه بر گشایش کریدور زنگزور تاکید کرده‌اند که این موضوع با واکنش سریع تهران مواجه شده است، به‌گونه‌ای که مدیر کل اوراسیای وزارت خارجه ایران در دیدار با سفیر روسیه در تهران بر مخالفت کشورش در ایجاد هرگونه تغییر ژئوپلیتیک در منطقه قفقاز تاکید کرد.

با راه‌اندازی این کریدور در جنوبی‌ترین بخش از خاک ارمنستان، ایران آخرین راه اعمال نفوذ برای اثرگذاری بر رقابت‌های منطقه قفقاز را از دست خواهد داد.

از همین رو خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران ایران در گزارشی نوشت که «دالان موهوم زنگزور» ایجاد نخواهد شد.

از سوی دیگر روزنامه گاردین در گزارشی نوشت که لحن توئیت عباس عراقچی و استفاده او از واژه «خط قرمز» نشان می‌دهد که وزیر خارجه ایران می‌خواهد خواسته خود را برای یک سیاست متعادل‌تر شرق-غرب نشان دهد.

بنا به گزارش گاردین، درگیری دیپلماتیک میان ایران و روسیه می‌تواند نشانه‌ای از تغییرات اساسی در سیاست خارجی ایران پس از روی کار آمدن دولت جدید در این کشور باشد، که ممکن است شامل اتخاذ مواضع قاطع‌تر در قبال مسکو به‌عنوان بخشی از استراتژی جدید تهران باشد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، هشدار داد که موضع مسکو در مورد کریدور زنگزور ممکن است یک حمله پیش‌دستانه از سوی پوتین برای جلوگیری از احتمال ایجاد کانال‌های ارتباطی میان دولت جدید ایران و آمریکا باشد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله