روایت وال استریت ژورنال از پیام تازه آمریکا به ایران

هشدار آمریکا به تهران در مورد «ضربه ویرانگر به اقتصاد ایران» در صورت حمله بزرگ به اسرائیل

ملی مذهبی _ یک مقام آمریکایی به نشریه وال استریت ژورنال گفته است ایالات متحده به ایران به صورت روشن هشدار داده که در صورت انجام حمله بزرگ ضد اسرائیل، دولت تازه‌ منتخب و اقتصاد این کشور ممکن است «ضربه‌ای ویرانگر» و «عواقبی جدی» را متحمل شود.
هم چنین یک مقام ارشد دولت آمریکا به خبرگزاری رویترز و روزنامه آنلاین تایمز اسرائيل گفت، در صورت حمله ایران به اسرائیل جمهوری اسلامی باید با پیامدهای جدی روبرو شود. او تاکید کرده است که تشدید تنش‌ تمامی امیدها به آتش‌بس در نوار غزه را نیز تهدید می‌کند. این مقام ارشد دولت جو بایدن که نامش ذکر نشده همچنین گفته است، جمهوری اسلامی به تهدیدات خود ادامه می‌دهد در حالی‌ که “هیچ پایه و مبنای مشروعی برای ایران جهت انجام حمله نظامی علیه اسرائیل وجود ندارد”.

او همچنین گفت، برای جلوگیری از چنین حمله‌ای هر اقدامی که لازم است باید انجام گیرد و باید به ایران نشان داد که راه بهتری وجود دارد.

این مقام با خودداری از ارائه جزئیات بیشتر گفت: «ایالات متحده هم به صورت مستقیم و هم از طریق میانجی‌ها این پیام روشن را به تهران ارسال کرده است که خطر تشدید تنش در صورت انجام یک حمله تلافی جویانه قابل توجه علیه اسرائیل بسیار زیاد است.»

پیش از این در روز سه‌شنبه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته بود که واشنگتن «پیامی را مستقیماً به ایران مخابره کرده است»، هرچند توضیحات بیشتری در خصوص این پیام نداده بود.

رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند که دولت جو بایدن در روزهای اخیر از طریق کانال‌های دیپلماتیک به ایران اخطار داده است که یک حمله گسترده تنها باعث تشدید تنش‌ها و خطر رویارویی مستقیم بین دو کشور می‌شود و از تهران خواسته تا در مورد اقدامات تلافی‌جویانه خود تجدید نظر کند.

طبق این گزارش‌ها، مقامات ایالات متحده این پیغام را منتقل کرده‌اند که انفجار منجر به مرگ اسماعیل هنیه هیچ شهروند ایرانی‌ای را نکشته و در نتیجه ایران نیز نباید اقدامی نظامی انجام دهد که مرگ شهروندان اسرائیلی را در پی داشته باشد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، در پاسخ به سوالی در خصوص ماهیت پیام‌های ارسالی به تهران گفت که او در مورد ارزیابی‌های اطلاعاتی خاص صحبت نخواهد کرد اما دولت جو بایدن «نمی‌خواهد شاهد تشدید تنش باشد.»

همزمان نشریه «پولیتیکو» به نقل از دو منبع آمریکایی آورده است که برآورد‌ها نشان می‌دهد ایران در تصمیم خود برای حمله چندجانبه به اسرائیل «تجدید نظر» کرده است.

این منابع گفته‌اند ایالات متحده نوعی واکنش را از سوی ایران به ترور اسماعیل هنیه پیش‌بینی می‌کنند، اما به نظر می‌رسد تهران در تصمیم اولیه خود بازنگری کرده و واشنگتن انتظار حمله قریب‌الوقوع به اسرائیل را ندارد.

مقامات آمریکایی و اسرائیلی گفته‌اند «عدم حمایت صریح کشورهای اسلامی از پاسخ نظامی ایران» از عواملی بوده که تهران را به بازنگری در خصوص ابعاد واکنش خود واداشته است.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در مراسم تشییع اسماعیل هنیه و محافظش در تهران
علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در مراسم تشییع اسماعیل هنیه و محافظش در تهرانعکس: آسوشیتد پرس

در نشست سازمان همکاری اسلامی در جده در هفته جاری، ترور اسماعیل هنیه به اتفاق آرا محکوم شد و کشورهای عضو آن را «نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حاکمیت، تمامیت ارضی و امنیت ملی ایران» دانستند.

با این حال هیچگونه حمایت جمعی رسمی از حمله ایران به اسرائیل در بیانیه نهایی نیامده است.

محمد اسحا‌ق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان، در همین زمینه خواستار خونسردی و حرکت در مسیر دیپلماتیک شد و گفت که باید انتقام این ترور گرفته شود، اما نه به نحوی که «گرفتار تله بنیامین نتانیاهو برای جنگی گسترده‌تر شد.» روز چهارشنبه بنیامین نتانیاهو در جریان بازدید از یک پایگاه سربازگیری ارتش گفت اسرائیل «برای دفاع و همچنین حمله آماده است… ما مصمم هستیم از خود دفاع کنیم.»

رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند مقامات این کشور به این نتیجه رسیده‌اند که گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان مصمم است در چند روز آینده حمله‌ای را در واکنش به کشته شدن فؤاد شکر، فرمانده ارشد حزب‌الله، انجام دهد. هرچند میزان هماهنگی این گروه با ایران مشخص نیست.

همزمان بیمارستان‌های شمال اسرائیل و لبنان برای هجوم احتمالی مجروحان آماده می‌شوند. گروه‌های جستجو و نجات در اسرائیل در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند و تجمعات بزرگ در فضای باز در شمال این کشور ممنوع اعلام شده است.

در همین حال اما اسرائیل هنوز محدودیت‌های شدیدی برای فعالیت‌های غیرنظامی ایجاد نکرده و دستورالعمل‌های اضطراری خود را تغییر نداده است.

در همین رابطه ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، اعلام کرده است که در صورت ورود موشک‌ها یا پهپادهای ایرانی به حریم هوایی اردن در مسیر اسرائیل، آنها را ساقط خواهد کرد. وی به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «پیام ما برای ایرانی‌ها و اسرائیلی‌ها روشن بوده است که زمین جنگ برای هیچ‌کس نخواهیم بود. هیچکس نباید از حریم هوایی ما استفاده کند و هیچکس نباید مردم ما را در معرض خطر سقوط هر پرتابه‌ای بر فراز قلمرومان قرار دهد.»

بیانیه مشترک آمریکا، مصر و قطر درباره از سرگیری مذاکرات غزه

سران سه کشور میانجی آمریکا، مصر و قطر در مذاکرات غزه، در بیانیه‌ای مشترک خواستار از سرگیری این مذاکرات شدند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در بیانیه‌‌ای مشترک که شامگاه پنجشنبه ۱۸مرداد (۸ اوت) منتشر شد، از اسرائیل و گروه حماس خواستند که پنجشنبه آینده، ۲۵ مرداد (۱۵ اوت) مذاکرات آتش‌بس غزه را در دوحه یا قاهره از سر بگیرند. آمریکا، مصر و قطر به عنوان کشورهای میانجی‌ در بیانیه مشترک خود گفته‌اند: «چارچوب توافقنامه روشن شده و فقط جزییات اجرای آن باقی مانده است».

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در واکنش به این درخواست اعلام کرد که هیاتی را به مذاکرات اعزام می‌کند. گروه حماس اما تا کنون به این درخواست پاسخی نداده است.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله