نیروهای عراقی بر شمال شرق تکریت تسلط یافتند

مقامات عراقی می‌گویند که نیروهای این کشور بخش‌های وسیعی از منطقه شمال شرق تکریت را از دست نیروهای داعش  بازپس گرفته‌اند.

به گفته این مقامات، نیروهای امنیتی عراق که از سوی شبه‌نظامیان شیعه و نیروهای قبیله‌ای منطقه حمایت می‌شوند موفق شده‌اند پرچم عراق را برفراز یک بیمارستان نظامی در منطقه قادسیه به اهتزاز درآورند. این منطقه بزرگترین ناحیه تکریت محسوب می‌شود.

به گزارش بی بی سی در عین حال همین مقامات گفته‌اند که این نیروها نتوانسته‌اند در جنوب و غرب شهر پیشروی کنند.

پیشتر گزارش‌ها حاکی از آن بود که داعش برای جلوگیری از پیشروی نیروهای عراقی در سراسر شهر مواد منفجره کار گذاشته است.

عملیات برای بازپس‌گیری تکریت – که از تابستان گذشته تحت کنترل داعش بوده است – تاکنون بزرگترین عملیات دولت علیه این گروه است.

پیکارجویان داعش هنوز مناطق وسیعی از سوریه و عراق، از جمله موصل دومین شهر بزرگ این کشور، را کنترل می‌کنند.

روز گذشته (سه‌شنبه ۱۰ مارس/ ۱۹ اسفند) گزارش‌های تایید نشده حاکی از آن بود که افراد داعش تنها پل شهر به روی دجله را برای جلوگیری از پیشروی نیروهای تحت فرمان دولت منفجر کرده‌اند.

عملیات بازپس‌گیری تکریت بیش از یک هفته پیش شروع شد.

گفته می‌شود که ایران نیز نقش بزرگی در این عملیات در سطح مشاوره و کمک تسلیحاتی دارد.

ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، هفته پیش گفت که کمک نظامی ایران به شبه‌نظامیان شیعه عراق چیز تازه ای نیست اما در عملیات تکریت به صورتی شفاف‌تر از گذشته انجام می‌شود.

مقام های آمریکایی گفتند که اگر حضور ایران به تنش فرقه‌ای منجر نشود از نظر آنها تحولی مثبت است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله