پاسخ اوباما به منتقدانش درمورد سیاست واشنگتن در بحران سوریه

نمی دانم مداخله نظامی در سوریه اوضاع را بدتر می کند یا بهتر

باراک اوباما در مصاحبه‌ای تاکید کرد  با این مساله درگیر است که آیا مداخله نظامی آمریکا در جنگ داخلی سوریه به حل و فصل این جنگ خونین کمک کرده و یا اوضاع را بدتر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در دو مصاحبه‌ای که روز یکشنبه انجام داد به انتقادات منتقدانی که می‌گویند آمریکا به اندازه کافی در خصوص مساله سوریه مداخله نکرده است، پاسخ داد.

اوباما در مصاحبه‌ای با مجله نیو ریپابلیک، این سوال را مطرح کرد: من درخصوص وضعیتی نظیر وضعیت سوریه باید بپرسم آیا می‌توانیم تغییراتی در اوضاع به وجود آوریم؟

وی گفت که مجبور است منافع یک مداخله نظامی را با توانایی پنتاگون به منظور حمایت از سربازانی که هنوز در افغانستان هستند، بسنجد.

رئیس جمهور آمریکا خاطرنشان کرد: آیا ممکن است این مداخله نظامی منجر به خشونت‌های بدتر و یا استفاده از سلاح‌های شیمیایی شود؟ چه چیزی در برگیرنده بهترین دورنما برای یک حکومت با ثبات پس از بشار اسد است؟

اوباما هم‌چنین پرسید: من چه طور ده‌ها هزار نفری را که در سوریه کشته شده‌اند در مقابل ده‌ها هزار نفری که هم اکنون در کشور کنگو در حال از دست دادن جان خود هستند، بسنجم؟

اظهارنظرهای وی در حالی ایراد شد که رهبران کشورهای جهان در اجلاس اقتصادی داووس اعلام کردند  که مایل هستند آمریکا در مسائل ژئوپولتیک نظیر درگیری‌های سوریه و مالی بیشتر دخالت داشته باشد.

رهبر آمریکا همچنین در مصاحبه‌ای با برنامه 60 دقیقه در تلویزیون سی بی اس، در مقابل این پرسش که منتقدان می‌گویند آمریکا از مداخله در مسائل سیاست خارجی نظیر بحران سوریه اکراه دارد، عصبانی شد.

وی در پاسخ تاکید کرد که دولت وی هواپیماهای آمریکا را در تلاش‌های بین‌المللی برای ساقط کردن رژیم معمر قذافی در لیبی مشارکت داده و رهبری فشارها برای کناره‌گیری حسنی مبارک از ریاست جمهوری مصر را در دست داشته است.

اوباما تاکید کرد که درخصوص سوریه دولت وی می‌خواهد مطمئن شود اقدام آمریکا نتیجه معکوس نخواهد داد.

رئیس جمهوری آمریکا در تلویزیون سی بی اس گفت: هنگامی که ما بی‌گدار به آب بزنیم و بدون آنکه همه عواقب چیزی را بسنجیم آن را انجام دهیم، به هیچ کس خدمت نمی‌کنیم.

وی افزود: ما نخواهیم توانست تمامی جوانب هر انتقال قدرت و هر تغییری را در درگیری‌های اطراف جهان کنترل کنیم، گاهی اوقات آنها مسیری کج را در پیش می‌گیرند.

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس باراک اوباما در مصاحبه مشترکی با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا وی را به عنوان یکی از نزدیکترین مشاوران خود ستوده و گفت دیدگاه مشترک آنها در خصوص نقش آمریکا در جهان کلینتون را که زمانی رقیب وی بود متقاعد کرده تا هنگامی که شخص وی مشغول به ترمیم اقتصاد آمریکا است، کلینتون دیپلمات ارشد آمریکا باشد.

اوباما و کلینتون در مصاحبه مشترک خود که در روز یکشنبه پخش شد با خنده با توصیف همکاری میان خود پرداخته و گمانه‌زنی‌ها را درخصوص اینکه اوباما ترجیح می‌دهد کلینتون جانشین وی در کاخ سفید پس از سال 2016 باشد، تقویت کردند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله