اخبار نگران کننده در بازار نفت

نفت به پایین‌ترین قیمت در چهار سال گذشته رسید

قیمت نفت خام برنت، امروز دوشنبه ۱۳ اکتبر به کمتر از ۸۸ دلار در هر بشکه رسید که پایین‌ترین قیمت ثبت‌شده در چهار سال اخیر است.
به گزارش بی بی سی هر بشکه نفت خام سبد اوپک هم روز جمعه ۱۰ اکتبر با سقوط به ۸۶.۴۳ دلار، به کمترین قیمت از اواسط سال ۲۰۱۰ میلادی رسید.
روند نزولی قیمت نفت از چند هفته پیش شروع شد و یکی از دلایل عمده آن تصمیم عربستان برای پایین آوردن قیمت نفت صادراتی خود به آسیا بدون کاهش تولید عنوان شد.
در پی این تصمیم عربستان، ایران هم در اقدامی که از سوی کارشناسان به “جنگ قیمت با عربستان” تعبیر شد، اعلام کرد که قیمت نفت خود برای فروش به بازار آسیا را در ماه نوامبر با بالاترین تخفیف در حدود شش سال گذشته و با قیمتی برابر با عربستان عرضه می‌کند.
هر چند که محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران وجود “جنگ قیمت” با عربستان را رد کرد و کاهش قیمت نفت صادراتی ایران را ناشی “از دلایل فنی مربوط به عرضه و تقاضا” در بازار خواند.
کاهش قیمت نفت ایران متناسب با عربستان به این معنی نیست که ایران می خواهد رقابت معنادار با عربستان داشته باشد.
محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران
با وجود کاهش بعضی تحریم‌های نفتی ایران در پی توافق موقت ژنو، ایران همچنان در صادرات نفت خود با محدودیت روبرو است.
قیمت نفت در بودجه مصوب سال ۱۳۹۳ ایران ۱۰۰ دلار پیش‌بینی شده که قرار است ۴۰ درصد از درآمد دولت را پوشش دهد.
کاهش سقف تولید
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که عراق هم در اقدامی مشابه قیمت فروش نفت برای تحویل در ماه نوامبر، ماه آینده میلادی را مانند ایران و عربستان کاهش داده است.
این اقدام عراق به گفته کارشناسان خود باعث افت بیشتر قیمت نفت شده است.
رویترز به نقل از منابع خود در اوپک گزارش داده که عربستان قیمت مورد قبول خود برای هر بشکه نفت خام را بین ۸۰ تا ۹۰ دلار اعلام کرده است.
کشورهای عضو اوپک قرار است ماه آینده میلادی تشکیل جلسه دهند.
بعضی تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که اوپک پیش از آن نشست، تولید نفت خود را کاهش دهد.
هر چند که وزیر نفت کویت روز یکشنبه گفت که بعید است اوپک برای جبران کاهش قیمت، سقف تولیدش را کم کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله