روزنامه بهار در گزارشی کوتاه به بررسی تحریم های جدید آمریکا علیه ایران و تهاتر نفت در برابر کالا پرداخته است.
در این گزارش اشاره شده يك روز مانده به دور تازه تحريم هاي جديد نفتي آمريكا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از شکل گیری کمیته تهاتر در ستاد وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: به تازگی برخی از کالاها با روش تهاتر وارد کشور شده است.
به گزارش مهر، حمید صافدل در جلسه ديروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: امکان فروش نفت از سوی بخش خصوصی با مصوبه دولت فراهم شده است اما باید به این نکته توجه داشت که این امکان بی تاثیر از قطعنامه جدیدی که علیه ایران در روزهای آینده اعلام خواهد شد، نخواهد بود، ضمن این که بازار هدف و جابه جایی های کالایی نیز از این موضوع متاثر خواهد شد.
وزارت صنعت،معدن و تجارت در حالي اين كميته را راه اندازي كرده است كه امروز دور تازهاي از تحريم هاي نفتي آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران اعمال مي شود. تحریمهای جدید بخشی از قانون تحریمی خرید نفت ایران است که اواخر سال 1390 توسط باراک اوباما در آمریکا به امضا رسید و از هشت تیر (28 ژوئن) سالجاری با هدف اعمال محدودیت علیه صنعت نفت و گاز ایران به اجرا گذاشته شد.
در همين حال دولت اروگوئه گفته است به جای پول نفت به ایران برنج میدهد و شرکت نفتی رویال داچل شل از خریداران نفت ایران هم اعلام کرده که به جای بدهی تهران، غلات تحویل داده خواهد شد. این شرکت هلندی- بریتانیایی مدعي شده است برای پرداخت بدهی یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری به ایران ممکن است به این کشور غله تحویل دهد. شرکت رویال داچ شل که به علت تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا قادر به پرداخت بدهی خود به ایران نیست، برای جلوگیری از افزایش این مبلغ قصد دارد به صورت تهاتری غله در اختیار ایران قرار دهد. به گزارش رویترز، رویال داچ شل قصد دارد غله ارسالی به ایران را از یک شرکت آمریکایی به نام کارگیل خریداری کند. برای انجام این پرداخت تهاتری، البته رویال داچ شل باید از آمریکا، بریتانیا و هلند کسب مجوز کند.
با اعمال ین تحریم ها وضعیت اقتصادی ایران که این روزها بحرانی است بحرانی تر از قبل خواهد شد.