وزارت خارجه آذربایجان:

نشست باکو به دولت آذربایجان ربطی ندارد

المان عبدالله‌یف، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در واکنش به اعتراضات جمهوری اسلامی ایران نسبت به برگزاری نشست گروهی از فعالان آذربایجان ایران در باکو گفت دیدگاه‌های مطرح شده در این نشست مواضع رسمی جمهوری آذربایجان نیست.

وی که با واحد مرکزی خبر ایران گفت‌وگو می‌کرد افزود: “تغییری در مواضع جمهوری آذربایجان در قبال ایران ایجاد نشده است موضع ما همیشه یکسان بوده است و باکو به مناسبات صمیمانه همسایگی اولویت می‌دهد.”

به گزارش رادیو زمانه عبدالله‌یف با بیان این‌که “باکو در امور داخلی ایران دخالت نمی‌کند”، گفت: “ما به تمامیت ارضی ایران با احترام برخورد می‌کنیم.”

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در مورد شرکت برخی نمایندگان مجلس و استادان دانشگاه جمهوری آذربایجان در نشست فعالان آذربایجان ایران در باکو گفت: “نمایندگان مجلس یا استادان دانشگاه مقام دولتی محسوب نمی‌شوند.”

برگزاری یک نشست در هفته گذشته از سوی جبهه آزادی ملی آذربایجان در باکو اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به دولت آذربایجان را برانگیخت و ایران خواهان جلوگیری از برگزاری چنین نشست‌هایی شد.

روز گذشته حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در مقاله‌ای در این روزنامه که در واکنش به این نشست نوشته شده بود، خواهان برگزاری رفراندوم الحاق جمهوری آذربایجان به ایران شد.

همچنین منصور حقیقت‌پور، نماینده اردبیل و نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران نیز خواهان الحاق ۱۷ شهر از قفقاز از جمله شهر‌های آذربایجان به ایران شد.

در چند سال اخیر روابط جمهوری اسلامی ایران با همسایه خود آذربایجان همواره دچار تنش بوده است.

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله