سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد:

نسبت به سلامت نرگس محمدی و محمد صدیق کبودوند نگرانیم

ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز چهارشنبه در بيانيه ای نسبت به وضعيت سلامتی نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشرو محمدصديق کبودوند، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، در زندان ابراز نگرانی کرد.

به گزارش رادیو فردا خانم نولند گفته است:« ما نگرانی خود را از گزارش های منتشر شده اخير در خصوص وخامت وضعيت سلامتی محمد صديق کبودوند، فعال کرد، و نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر ، در زندان اعلام می کنيم.»

در بيانيه سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا آمده است:«محمد صديق کبودوند از ۲۶ ماه مه تاکنون دراعتصاب غذا به سر می برد و مقام های ايران درخواست وی را برای ديدار با فرزند بيمارش را رد کرده اند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا اضافه کرده است: «نرگس محمدی از دسترسی به مراقبت های لازم پزشکی محروم شده است و گزارش های منتشره حاکی است که «وضعيت هر دوی آنها وخيم است.»

خانم نولند گفته است:« ما از مقامات ايرانی می خواهيم تا فورا کليه زندانيان سياسی را آزاد کنند و تمامی تعهدات بين المللی خود را که متضمن آزادی بيان، مذهب، عقيده و تجمع برای همه شهروندان است، رعايت کنند.»

خاطرنشان می شود  نرگس محمدی، نايب رئيس کانون مدافعان حقوق بشر، در پی حاد شدن بيماری فلج عضلانی اش از زندان زنجان به بيمارستانی وليعصر زنجان منتقل شده است.

نرگس محمدی در ارديبهشت‌ماه سال جاری بازداشت شد. وی برای گذراندن محکوميت ۶ ساله اش به اتهام اجتماع و تبانی عليه امنيت کشور و عضويت در کانون مدافعان حقوق بشر در زندان به سر می برد.

پيشتر شيرين عبادی، برنده جايزه نوبل صلح سال ۲۰۰۳ و رئيس سازمان مدافعان حقوق بشر، در نامه‌ای به کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفته بود که نرگس محمدی نيازمند «درمان فوری» است و از اين مقام سازمان ملل خواست تا تمام امکانات قانونی خود را برای آزادی اين زندانی به کار ببندد.

در همین حال، خانواده محمد صدیق کبودوند نیز نسبت به وضعیت جسمی وی در زندان به شدت ابراز نگرانی کرده اند.

محمد صديق کبودوند، دبير کل سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و مدير مسئول روزنامه توقيف شده «پيام مردم»، از تيرماه سال ۸۶ در زندان به سر می برد. آقای کبودوند مدت حدود ۶ ماه را در سلول انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوين به سر برده است. دادگاه انقلاب وی را به جرم اقدام عليه امنيت ملی از طريق تشکيل و اداره «سازمان حقوق بشر کردستان» و فعاليت در آن به تحمل ده سال و به جرم تبليغ عليه نظام به تحمل يک سال حبس محکوم کرده است.

گفته می شود، محمدصديق کبودوند که در اعتراض به شرايط زندان اوين در اعتصاب غذای خشک به‌سر می‌بُرد هم‌اينک اعتصاب غذای تر را آغاز کرده ولی به گفته همسر او وضع جسمانی آقای کبودوند وخيم‌تر شده است.

پريناز باغبان حسنی، همسر محمدصديق کبودوند، روز دوشنبه ۲۶ تير به راديوفردا گفت که وی به اصرار اعضای خانواده، اعتصاب غذای خشک خود را متوقف کرده، اما با اين وجود هم‌اکنون «عفونت‌های کليه‌ای او شديدتر شده و ناراحتی‌های گوارشی او نيز عود کرده‌ است».

خاطرنشان می شود این دو فعال حقوق بشر بارها بر قانونی بودن و حقانیت فعالیت های خود تاکید کرده اند.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله