نامه شیرین عبادی به احمد شهید در خصوص اعتصاب غذای دراویش در زندان

شیرین عبادی، مدافع حقوق بشر و برنده نوبل صلح در سال ۲۰۰۳ در پی اعتصاب غذای تعدادی از دراویش که در زندان بسر می برند، در نامه ای به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، گزارشی در خصوص این افراد را به این مقام سازمان ملل متحد ارائه کرد.

خانم عبادی در نامه خود به آقای شهید با اشاره به سابقه برخورد با دراویش در جمهوری اسلامی ایران، گفته است که دراویش صرفاً به دلیل اعتقادات خود از سوی مأموران حکومتی تحت انواع فشارهای غیر قانونی از قبیل بازداشت، شکنجه، تحقیر، توهین و تهدید قرار دارند و چون نا امید از اجرای عدالت بوده و دادگاهی را برای دادخواهی نمی یابند به ناچار دست به اعتصاب غذا زده اند.

رونوشت نامه این مدافع حقوق بشر برای دفتر آقای بان کی‌ مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، دفتر ناوی پیلای، کمیساریای عالی‌ حقوق بشر، گزارشگر ویژه آزادی مذهب و عقیدهو اتحادیه بین المللی وکلای دادگسترینیز ارسال شده است.

به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، متن نامه شیرین عبادی به احمد شهید که در تاریخ ششم فروردین ماه 1392 ارسال شده، به شرح زیر است:

 

جناب آقای دکتر احمد شهید

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران

همانگونه که در گزارش های قبلی به اطلاع رسانده ام، تعدادی از دراویش گنابادی به صرف داشتن عقاید مذهبی در زندان بسر می برند. در شهریور ماه 1390، چهار وکیل دادگستری به اسامی مصطفی دانشجو، فرشید یداللهی، امیر اسلامی و امید بهروزی که وکالت تعدادی از دراویش را برعهده داشتند، به همراه سه درویش دیگر به اسامی افشین کرم پور، حمید رضا مرادی سروستانی و رضا انتصاری دستگیر و زندانی شدند. پس از مدتی برای افراد فوق الذکر محاکمه ای ترتیب داده شد ولی آنان به علت اعتراض به صلاحیت دادگاه انقلاب و نیز شیوه غیرقانونی بازداشت خود، از حضور در دادگاه سرباز زده و حاضر به دفاع نشدند. به همین دلیل مسئولان مربوطه برای مجازات و تنبیه بیشتر آنان از تاریخ 26 دی ماه 1391 همگی را به سلول انفرادی منتقل کرده و شرایط بسیار سختی را بر آنان تحمیل کردند.

چون به اعتراض های زندانیان نامبرده و بستگان آنها توجهی نشد، بنابراین دو نفر از دراویش به اسامی صالح الدین مرادی و کسری نوری که قبلا دستگیر شده و در زندان بودند، به دلیل همدردی با وکلای خود، از تاریخ 27 دی ماه 1391 دست به اعتصاب غذا زدند و چون باز هم مسئولان قضایی به اعتراض های زندانیان رسیدگی نکردند، از اول فروردین 1392 اعتصاب خشک خود را شروع کرده و هم اکنون در شرایط جسمی وخیمی بسر می برند.

همچنین در اعتراض به بی توجهی مسئولان زندان و قضات پرونده، از تاریخ اول فروردین 1392 دو نفر دیگر از دراویش گنابادی که در زندان هستند، به اسامی علیرضا روشن و مصطفی عبدی نیز شروع به اعتصاب غذا کردند و احتمال می رود که در روزهای آتی تعداد دیگری نیز به اعتصاب کنندگان ملحق شوند.

جناب آقای شهید

 

دراویش گنابادی همگی مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند که سابقه آنها به چند قرن قبل باز می گردد. آنها پس از تأسیس جمهوری اسلامی، صرفاً به دلیل اعتقادات خود از سوی مأموران حکومتی تحت انواع فشارهای غیر قانونی از قبیل بازداشت، شکنجه، تحقیر، توهین و تهدید قرار دارند و چون نا امید از اجرای عدالت بوده و دادگاهی را برای دادخواهی نمی یابند به ناچار دست به اعتصاب غذا زده اند که هر لحظه بیم حادثه ناگواری می رود.

 

گزارشگر محترم

 

متأسفانه دادگاه های ایران، خصوصاً محاکم انقلاب، استقلال خود را از دست داده و تبدیل به شعبه ای از وزارت اطلاعات شده اند و مسئولیت چنین وضعی مستقیماً متوجه رئیس قوه قضاییه است.

با اعلام مراتب فوق، خواهشمندم این نامه در پرونده دولت ایران ضبط و هنگام تهیه گزارش و رسیدگی مورد توجه و عنایت قرار گیرد.

 

با احترام

شیرین عبادی

مدافع حقوق بشر و برنده نوبل صلح در سال ۲۰۰۳

ششم فروردین ماه 1392

رونوشت:

دفتر آقای بان کی‌ مون، دبیر کل سازمان ملل متحد

دفتر خانم ناوی پیلای، کمیساریای عالی‌ حقوق بشر

گزارشگر ویژه آزادی مذهب و عقیده

اتحادیه بین المللی وکلای دادگستری

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله