اسرائیل: ایران در ایجاد گروه تروریستی "لانه شیرها" نقش دارد

میلیون‌ها دلار ارز دیجیتالی حزب‌الله و سپاه در توقیف اسرائیل

ملی مذهبی _ یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفت که او عملیاتی را تایید کرده است که هدف آن شناسایی و مصادره وجوه مالی پول‌شویی‌شده توسط سازمان‌هایی بوده که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع اسرائیل گفته است که از ابتدای سال جاری “حزب‌الله، نیروی قدس و نیروهای فعال در سوریه از ارزهای دیجیتال (رمزارز) برای دریافت مبالغ پولی از اشخاص ثالث از طریق تراکنش‌های غیرقانونی استفاده کرده‌اند”.

به گفته گالانت این اولین بار است که چنین عملیات بزرگ ابعادی در عرصه مالی علیه حزب‌الله و و نیروی سپاه قدس به جریان می‌افتد.این دو سازمان که هدف خود را نابودی اسرائیل اعلام کرده‌اند در فهرست تروریستی ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی قرار دارند و دسترسی آنها به نظام مالی جهان مسدود است.

گالانت عملیات انجام شده را عملیاتی با هماهنگی چند نهاد ذکر کرد که در آن موساد، سازمان اطلاعات ارتش و نیز پلیس اسرائیل و نهادهایی دیگری در آن مشارکت داشته‌اند.

“بی‌سابقگی عملیات”

پیش‌تر هم اسرائیل در چارچوب تحقیق در باره تامین مالی تروریسم مقادیری از ارزهای دیجیتالی را کشف و مصادره کرده بود که به سازمان اسلامی حماس در نوار غزه تعلق داشتند. گالانت ولی یادآور شد که عملیات تازه که اوایل این هفته به جریان افتاد به لحاظ ابعاد بی‌سابقه بوده و کانال تامین مالی ترور را به طور موثری دچار اختلال کرده است.

ارزهای دیجتیالی از آن جهت در تبادلات و تراکنش‌های مالی ارجحیت داده می‌شوند که به سختی قابل ردیابی و تعقیب هستند. هر فردی در هر جای دنیا می‌تواند یک حساب ارز دیجیتالی باز کند و با آنها وارد فعالیت شود، بدون آن که به دادن نام و آدرسی مجبور باشد.

کشورهایی مانند ایران که مشمول تحریم‌های گسترده مالی و بانکی آمریکا هستد از یک سو با نپیوستن به مقررات گروه ویژه اقدام مالی (FATF ) سعی در پنهان نگهداشتن ارتباطات مالی خارجی خود بوده‌اند و از سویی هم تلاش کرده‌اند که ارز دیجیتالی خاص خود را ایجاد کنند تا این تحریم‌ها را دور بزنند.

گالانت در ادامه ا‌‌ظهارات خود گفت که عملیات اخیر پیامی به همه آنهایی است که در کار تامین مالی تروریسم هستند تا بدانند که اسرائیل فناوری و تکنیک‌هایی را توسعه داده که قادر به شناسایی همه آنهایی است که به مخفی‌کاری از طریق  ارزهای دیجتیالی  مشغولند.

گالانت گفت: «من دستوری صادر کردم که مصادره وجوه مذکور و همچنین انتقال آنها به کشور اسرائیل را امکان‌پذیر کرد.»نمایندگی ایران در سازمان ملل و  دفتر رسانه‌ای حزب‌الله لبنان تا کنون به درخواست رسانه‌ها  برای اظهارنظر در باره گفته‌های وزیر دفاع اسرائیل پاسخ نداده‌اند.

در همین حال رئیس سازمان اطلاعاتی “شین بت” اسرائیل گفته است که ایران در ایجاد گروه تروریستی “لانه شیرها”ی فلسطینی نقش داشته است. مدیر شین بت، همچنین به نقش داعش در پشت حمله تروریستی که در سال ۲۰۲۲ در “بئرشبع” انجام شد، اشاره کرد.

رونن بار، مدیر سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل “شین بت”، روز سه‌شنبه ۲۷ ژوئن (۶ تیرماه) گفت که گروه تروریستی “لانه شیر فلسطین” به شدت زیر نفوذ ایران قرار گرفته است.

او افزود که این گروه نماینده نوع جدیدی از تشکیلات است که همان اندازه که در رسانه‌های اجتماعی حضور دارد، در جهان فیزیکی عمل می‌کنند.

به گزارش روزنامه “جروزالم پست”، رونن بار در کنفرانس “هفته سایبری” تل‌آویو گفت: «پشت این گروه دست دراز ایران است. ایران بر جوانانی که در آنلاین احتمالاَ به سمت ترور گرایش نشان می‌دهند، اعمال نفوذ می‌کند و به طور هدفمند آنها را تحریک می‌کند، برای آنها کمک مالی می‌فرستد و سلاح در اختیار آنها می‌گذارد.»

رئیس شین بت گفت: «لانه شیر که توسط نیروهای ما در قَصبَه مورد حمله قرار گرفت، در گوشی‌های هوشمند متولد شد و نه در مساجد.» بار همچنین به نفوذ داعش در پشت حمله تروریستی که در بئرشبع در سال ۲۰۲۲ انجام شد اشاره کرد.در روز ۲۲ مارس ۲۰۲۲ (دوم فروردین ۱۴۰۱) مردی در شهر بئرشبع در جنوب اسرائیل با ضربات چاقو سه نفر را به قتل رساند و یک نفر دیگر را با خودرو زیر گرفت. رهگذران با شلیک به مهاجم او را از پای درآوردند.

به گزارش پلیس، مهاجم ابتدا در ایستگاه سوخت با چاقو به یک زن حمله کرد و سپس با خودرو، یک دوچرخه سوار را در مسیر یک مرکز خرید که در نزدیکی قرار داشت، زیر گرفت. در این مرکز مهاجم به افراد دیگر حمله کرد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، مهاجم، آموزگار سابق در منطقه بادیه‌نشین حوره است. حوره در ۱۵ کیلومتری بئرشبع واقع شده است. بنا بر این گزارش‌ها، این آموزگار در سال ۲۰۱۶ به چهار سال زندان محکوم شد. علت محکومیت او در آن زمان، برنامه‌ریزی برای سفر به سوریه و پیوستن به داعش عنوان شد. همچنین گفته می‌شود که او در برابر دانش‌آموزان خود، داعش را تحسین و تمجید کرده بود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله