پیامدهای دخالت فرمانده سپاه در سیاست

میشل سلیمان در مورد اعزام نیروهای سپاه به لبنان توضیح خواست

میشل سلیمان، رییس‌جمهوری لبنان، روز دوشنبه از مقام‌های ایرانی خواست تا در مورد  اعزام نیروهای سپاه پاسداران به لبنان  توضیح رسمی دهند. اشاره وی به اظهارات روز یکشنبه فرمانده کل سپاه پاسداران است.

به گزارش رادیو فردا به نقل از   آسوشیتدپرس، دفتر ریاست‌جمهوری لبنان با اشاره به اظهارات روز یکشنبه فرمانده کل سپاه پاسداران در مورد حضور نیروی قدس سپاه در لبنان با انتشار بیانیه‌ای خواستار توضیح رسمی ایران در این مورد شد.

بنا بر این گزارش، میشل سلیمان با پذیرش غضنفر رکن‌آبادی، سفیر ایران در بیروت، این درخواست را مطرح کرده اما به نوشته بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری لبنان، آقای رکن‌آبادی در این دیدار حضور مشاوران ایرانی در لبنان را تکذیب کرده‌است.

این در حالی است که  محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز یک‌شنبه  در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی گفت: «از زمانی که نیروی قدس تشکیل شد، باهدف حمایت از ملت‌های مظلوم بخصوص مسلمان حرکت‌هایی انجام داده‌است و در کشورهای لبنان و سوریه تعدادی از نیروی قدس سپاه حضور داشتند اما این به منزله حضور نظامی ما در آنجا نیست.»

خبرگزاری ایسنا و دیگر منابع خبری داخلی ایران روز یک‌شنبه هنگام گزارش این بخش از سخنان فرمانده سپاه تنها بخش مربوط به حضور نیروی قدس در سوریه را ذکر کردند اما در گزارش خبرگزاری فارس نام لبنان نیز در این جمله دیده می‌شود.

پیش از اظهارات روز یک‌شنبه فرمانده سپاه، مقام‌های ایرانی تاکنون به وضوح در مورد حضور نیروی قدس، که شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران است، در کشورهای لبنان و سوریه سخنی نگفته‌بودند.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، محمدعلی جعفری در بخش دیگری از نشست خبری روز یک‌شنبه خود در مورد احتمال دخالت حزب‌الله لبنان که از هم‌پیمانان ایران است در اوضاع سوریه نیز اظهار نظر کرد.

فرمانده کل سپاه پاسداران در این خصوص گفت: «در عین حال طبیعی است که وقتی تا چند سال قبل نیروهای نظامی سوریه برای کمک به امنیت لبنان در این کشور حضور داشتند، امروز نیز اگر سوریه احتیاج به کمک داشته باشد مردم و دولت لبنان با کسب مجوزهای لازم به کمک آنها بشتابند اما ایران در این موضوع دخالتی نداشته‌است.»

وی در مورد مسئله «کسب مجوزهای لازم» توضیح بیشتری نداد.

پیش از این غضنفر رکن‌آبادی، سفیر ایران در لبنان، روز پنجم آذر سال ۹۰ در دیدار با رهبران حزب الله لبنان، حماس، جهاد اسلامی فلسطین و سایر تشکل‌های لبنانی و فلسطینی، از آنها خواست تا همه قوای خود را برای کمک به حفظ حکومت بشار اسد در سوریه «بسیج» کنند و به طور عملی و کلامی و تبلیغی در کنار نظام سوریه بایستند.

مقام‌های مختلف دولت لبنان تاکنون در موقعیت‌های مختلف نسبت به «نفوذ» حکومت ایران در اوضاع داخلی این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند.

جعفری فرمانده سپاه پاسداران در کنفرانس خبری روز یکشنبه خود در مورد  تمام مسائل سیاسی، نظامی و امنیتی اظهار نظر کرد. این در حالی است که دخالت نظامیان در سیاست کشور طبق قانون ممنوع است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله