احتمال دست داشتن القاعده در ترور سفیر آمریکا

مقامات آمریکایی: حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی طراحی شده بود

مقامات آمريکايی، چهارشنبه، ۲۲ شهریورماه، به رویترز گفتند احتمال دارد حمله به کنسولگری این کشور در بنغازی در لیبی، از پيش طرح ريزی شده باشد.

به گزارش رادیو فردا در این حمله، کريستوفر استيونز، سفير ايالات متحده در ليبی، به همراه سه تن از کارکنان کنسولگری آمريکا در بنغازی، کشته شدند.

مقامات آمريکايی که نخواستند نامشان فاش شود به رویترز گفتند «احتمالا گروه انصار الشريعه در اين حمله دست داشته است.»

به گفته آنها،« گزارش هايی از منطقه نيز حاکی از آن است که القاعده این عملیات را طرح ریزی کرده است.»

یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز به فاکس نیوز گفت «شواهدی در دست است که نشان می دهد که حمله به کنسولگری در بنغازی از پیش طرح ریزی شده بود ولی نباید به سرعت نتیجه گیری کرد.»

در همین حال، روز چهارشنبه،«کوئيليام»، يک مرکز پژوهشی مستقر در لندن، گروه تروريستی «القاعده» را مسئول اين حمله دانست.

به گزارش شبکه خبری «سی ان ان» این مرکز پژوهشی ياد شده، که منابع قدرتمندی در ليبی دارد، در اعلام نظر خود سفير ايالات متحده را قربانی يک تهاجم «انتقام جويانه» دانسته است.

برخی از نمایندگان فعلی و پیشین کنگره آمریکا نیز به فاکس نیوز گفته اند که به نظر شان حمله به کنسولگری، «عملیاتی است که با هماهنگی صورت گرفته است.»

مایک راجرز رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا می گوید «شکی نیست که حمله به شیوه و سبک نظامی صورت گرفته است. حمله ای که به خوبی طراحی شده بود.»

پیت هوکسترا، رئیس سابق کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان نیز به فاکس نیوز گفت «نشانه هایی از دست داشتن القاعده و یا گروه وابسته به القاعده در این حمله وجود دارد.»

وی افزود «الظواهری اخیرا فیلم ویدئویی منتشر کرده بود و از اعضای القاعده خواسته بود تا انتقام خون یکی از اعضای ارشد این گروه در پاکستان را از آمریکا یی ها بگیرند.»

مقام‌های لیبیایی پیشتر گفته بودند در جریان اعتراض به یک فیلم ضد اسلامی، پس از حمله معترضان به ساختمان کنسولگری آمریکا در بنغازی، کریستوفر استیونز، سفیر آمریکا در لیبی، که راهی مکانی امن‌تر بود در راه هدف راکت شبه‌نظامیان معترض قرار گرفته و در این حمله که به اتوموبیل او صورت گرفت وی و سه تن دیگر از کارکنان کنسولگری جان خود را از دست داده‌اند.

این حمله با محکومیت گسترده بین المللی روبرو شد. باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا نیز متعهد شد که با همکاری مقام‌های ليبيايی، قاتلان سفير آمريکا و ديگر ديپلمات‌ها، تحت پی گرد قضايی و محاکمه قرار گيرند.

برخی از تحلیل گران معتقد هستند این حمله می تواند موضع جمهوریخواهان را در انتخابات آینده تقویت کند. میت رامنی رقیب جمهوریخواه اوباما بلافاصله اوباما را به از بین بردن رهبری جهانی آمریکا متهم کرد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله