محور مذاکرات لاوروف در تهران:

مسایل هسته‌ای،بحران سوریه

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که به تهران سفر کرده است، در دیدار با علی اکبر صالحی، همتای ایرانی خود، درباره مذاکره هفته آینده ایران و کشورهای ۱+ ۵ و بحران سوریه گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای صالحی در نشست مطبوعاتی مشترکی که روز چهارشنبه ۲۴ خرداد (۱۳ ژوئن) در تهران برگزار شد، گفت که جهت‌گیری هر دو طرف در مذاکرات ایران و ۱+۵ تا کنون صحیح بوده است.

او ضمن ابراز امیدواری درباره آینده و پیشرفت مذاکرات مسکو در جهت سازندهگفت: ” البته موضوع پیچیده است و باید با صبر و حوصله و سعه صدر و تحمل با این موضوع برخورد کرد.”به گزارش بی‌بی‌سی، آقای لاوروف نیز که برای یک دیدار یک روزه در تهران به سر می‌برد، گفت که معتقد است طرف ایرانی در مذاکرات ۱+۵ برای یافتن راه‌حل‌هایی که منجر به پیشرفت در زمینه هسته‌ای شود، تلاش می‌کند.

همچنین به گزارش واحد مرکزی خبر، سرگئی لاوروف در پاسخ به سوالی درباره تحریم‌هایی فراتر از تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران گفت : “ما مخالف تحریم‌های یکجانبه علیه ایران یا هر کشور دیگری هستیم و آن را خلاف مقررات سازمان ملل متحد می‌دانیم و هر اقدامی را در این زمینه رد می‌کنیم.”

با نزدیک شدن موعد اجرایی شدن تحریم‌های جدید مصوب اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران، مذاکره‌کنندگان هسته‌ای تحت فشار بیشتری هستند.

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران از روز ۲۸ ژوئن و تحریم‌های مصوب اتحادیه اروپا از روز اول ژوئیه امسال اجرایی خواهد شد.

قرار است دور تازه مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در روزهای ۱۸ و ۱۹ ژوئن (۲۹ و ۳۰ خرداد) در مسکو برگزار شود. دور پیشین این گفت‌وگوها در روزهای سوم و چهارم خرداد (۲۳ و ۲۴ ماه مه) در بغداد برگزار شد.

مواضع مشترک دو کشور درباره بحران سوریه

وزرای خارجه دو کشور ایران و روسیه همچنین در اظهارنظرهای جداگانه‌ای اعلام کردند که مواضع دو کشور در قبال مساله سوریه به هم نزدیک است و در این زمینه اشتراکات زیادی دارند.

بر اساس گزارش‌ها، آقای لاوروف با رد اظهارات اخیر هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا درباره کمک نظامی مسکو به حکومت سوریه گفت: “ما به سوريه سلاح هايى كه عليه غير نظاميان استفاده شود نمى فروشيم، بر خلاف آمريكايى ها كه به طور مكرر به منطقه خليج فارس اسلحه می‌فروشند، از جمله محموله اخيرى كه به منطقه فرستادند.”

یک روز پیش و در پی استفاده دولت سوریه از هلیکوپترهای مجهز به تیربار علیه مخالفان، خانم کلینتون نسبت به کمک‌های نظامی مسکو به دولت بشار اسد ابراز نگرانی کرده بود.

روسیه که از دولت سوریه حمایت می کند همچنین از ایران خواست در پایان دادن به بحران سوریه نقش داشته باشد.

آقای لاوروف پیش از این با ابراز نگرانی از وضعیت سوریه اعلام کرده بود که روسیه اجازه نخواهد داد شورای امنیت سازمان ملل متحد استفاده از نیروی نظامی برای حل‌وفصل اوضاع در سوریه را تصویب کند.

تاکنون نشست‌هایی تحت عنوان دوستان سوریهبا حضور کشورهای اروپایی، اعضای اتحادیه عرب و نمایندگانی از مخالفان بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه برگزار شده است، اما در این نشست‌ها نمایندگان ایران، روسیه و چین که از متحدان دولت سوریه خوانده می‌شوند، حضور نداشته‌اند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله