به منظور بررسی وضعیت افغانستان بعد از خروج ناتو

مذاکرات جمهوری اسلامی و طالبان در تهران انجام شده است

بی بی سی خبر داده است گروه طالبان تایید کرده که نمایندگانش به ایران سفر کرده و در باره موضوعات مختلف با مقامات ایران گفتگو کرده اند. دو روز پیش خبرگزاری فارس گزارش داده بود اعضای نمایندگی سیاسی طالبان با مقامات امنیتی جمهوری اسلامی ایران در تهران ملاقات کرده‌اند.

قاری محمد یوسف احمدی سخنگوی طالبان به خبرگزاری اسلامی افغان که مقرش در پاکستان است گفته نمایندگان دفتر سیاسی طالبان در قطر به ایران سفر کرده اند و گزارش خبرگزاری فارس صحت دارد.

آقای یوسف احمدی در ایمیلی تایید کرده که در دو روز گذشته نمایندگان دفتر سیاسی طالبان با مقامات ایرانی ملاقات کرده اند. او همچنین گفته گروهی از روحانیون طالبان هم بصورت جداگانه در کنفرانسی در تهران شرکت کرده اند.

به نوشته آقای احمدی، دفتر سیاسی طالبان دعوت برای هر کنفرانسی را می‌پذیرد تا شاید تلاشهای نافرجام برای گفتگو و پایان دادن به جنگ در افغانستان به جایی برسد.

خبرگزاری فارس در خبر خود آورده بود که “در نشست بیداری اسلامی در تهران، محمدالله نعمانی وزیر تحصیلات عالی طالبان و شمس‌الدین پهلوان والی قبلی وردک در زمان حکومت طالبان حضور داشته اند.”

این در حالی است که رحمت‌الله آزاده، از دفتر مطبوعاتی سفارت ایران در کابل دیروز به بی‌بی‌سی گفت جمهوری اسلامی ایران خبرهای نشر شده را در مورد اینکه هیاتی از گروه طالبان به تهران سفر کرده و با مقامات امنیتی ایران گفتگو کرده است، تایید نمی‌کند.

عباس عراقچی سخنگوی وزارت خارجه هم دیروز (یکشنبه ۱۲ خرداد) گفت سفر یک هیات از دفتر سیاسی گروه طالبان افغانستان در قطر را به تهران تایید نمی‌کند.

گفته شده این سفر به دعوت جمهوری اسلامی صورت گرفته و سید طیب آغا، مولوی شهاب‌الدین دلاور و شیرمحمد عباس ستانکزی از اعضای کلیدی این گروه بوده‌اند که به نمایندگی از هیات سیاسی طالبان با مقام‌های امنیتی ایران گفتگو کرده اند.

این گزارشها این احتمال را تقویت کرده اند که ایران قصد دارد در مذاکرات طالبان و حکومت افغانستان نقش میانجی منطقه‌ای را بازی کند.

روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان به نقل از یک مقام طالبان که نامش را ذکر نکرده نوشته در این ملاقات گروه طالبان به ایران قول داده که بعد از خروج ناتو از افغانستان، تمام گروه‌ها می‌توانند در صحنه سیاسی افغانستان نقش داشته باشند. در عوض این گروه از ایران خواسته تا از گروه رقیب یعنی ائتلاف شمال حمایت نکند و به این ترتیب زمینه جنگ داخلی بعد از خروج ناتو فراهم نشود.

به علاوه گفته می‌شود ایران نگرانی خود را از وضعیت هزاره‌های افغانستان که شیعه هستند ابراز کرده است. هزاره‌ها در زمان حکومت سنی طالبان به شدت زیر فشار قرار داشتند.

بر اساس گزارش ها دولت افغانستان از ارتباط مستقیم کشورهای دیگر با گروه طالبان خشنود نیست و آن را برای مذاکرات داخلی بین جناح‌های حاضر در عرصه سیاسی افغانستان مفید نمی‌داند.

روزنامه اکسپرس تریبیون نوشته مقامات امنیتی پاکستان از این ملاقاتها مطلع بوده‌اند و می‌دانند پیش از این هم ملاقاتهای دیگری بوده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله