مخالفت آمریکا با برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان عراق

آمریکا روز پنجشنبه، ۱۲ تیرماه، اعلام کرد که با برگزاری همه‌پرسی اعلام استقلال در کردستان عراق مخالف است و تنها راه مبارزه با افراطی‌ها در عراق، یکپارچه ماندن این کشور است. مسعود بارزانی، رییس اقلیم کردستان عراق، روز پنجشنبه از پارلمان این منطقه خواست  تا زمینه برگزاری یک همه‌پرسی را فراهم آورد.

به گزارش  رادیو فردا به نقل از خبرگزاری فرانسه، جان ارنست، سخنگوی کاخ سفید در این باره گفته است که آمریکا همچنان بر این باور است که عراق یکپارچه قوی‌تر است.

آقای ارنست می‌گوید آمریکا همچنان مایل است تا از عراقی حمایت کند که یکپارچه،‌ متحد و با تعدد احزاب است و از تمامی گروه‌ها می‌خواهد تا به سمت این هدف میل کنند.

همچنین در تازه‌ترین واکنش به تحولات عراق، مارتین دمپسی، رییس ستاد نیروهای مشترک آمریکا، در یک کنفرانس خبری گفت که واشینگتن قصد حمله نظامی به عراق ندارد، با این همه اگر شبه‌نظامیان داعش منافع ملت آمریکا را به خطر بیاندازند و تهدیدی برای این کشور شوند، آمریکا به حمله نظامی به عراق فکر خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای دمپسی تقویت قوای نظامی عراق و تلاش برای تشکیل دولتی متحد و یکپارچه را اولویت اصلی برای حل بحران این کشور دانست.

چاک هیگل ، وزیر دفاع آمریکا نیز در همین کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت که دویست مشاور نظامی اعزامی از آمریکا به عراق در حال حاضر مشغول ارزیابی امور‌ند و ماموریت دوم خود را در شمال عراق و در منطقه اربیل آغاز کرده‌اند.

آمریکا هفته‌هاست که سعی دارد برای انجام توافقی میان رهبران کرد،‌ شیعه و سنی در عراق نقش میانجی را بازی کند تا با تشکیل یک دولت متحد، این کشور را از بحران نجات دهد.

خبر تقاضای آقای بارزانی مبنی بر برگزاری همه‌پرسی و مخالفت آمریکا با آن در حالی منتشر می‌شود که نیروهای داعش (دولت اسلامی عراق و شام) روز پنجشنبه، ۱۲ تیرماه، یک حوزه نفتی را در مرز سوریه و عراق بدون مقاومت اشغال کردند.

قرار بود در هفته جاری پارلمان جدید عراق برای تشکیل دولت جدید تشکیل جلسه دهد ولی این جلسه توسط نمایندگان سنی و کرد به دلیل عدم معرفی نامزد نخست‌وزیری از سوی اکثریت شیعه مجلس تحریم شد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله