روسیه بار دیگر به وعده هایش پشت پا زد

لغو قرارداد ایران برای خرید جنگنده‌های سوخو۳۵ از روسیه تایید شد

ملی مذهبی _ بعد از آنکه برخی از مقامات جمهوری اسلامی ایران خرید جنگنده‌های سوخو ۳۵ از روسیه را قطعی دانسته بودند، حالا وزیر دفاع در دولت ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه بیست و هشتم تیر به طور غیرمستقیم برهم خوردن قرارداد خرید این جنگنده‌ها را تایید کرد.

«محمدرضا آشتیانی»، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، ۲۸ تیرماه، در پاسخ به سوالی درباره خرید سوخو ۳۵ گفت: «زمانی ما قراری را برای خرید می‌گذاریم، اما به این نتیجه می‌رسیم که توانمندی تولید در داخل برای خودمان به وجود آمده است.»

او در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو در حالی که به نظر می‌رسد ترجیح می‌دهد از پاسخ در این باره طفره برود افزود: «ما در حال بررسی شرایط هستیم» و «اگر زمانی احساس نیاز کنیم، ممکن است این کار را ساماندهی کنیم یا دنبال کنیم».

وزیر دفاع جزئیاتی از وضعیت پرونده خرید سوخو ۳۵ ارائه نکرد، اما سخنان او تلویحا نشانه عدم پیشرفت در روند توافق احتمالی جمهوری اسلامی و روسیه در این زمینه است.

با توجه به اظهار علاقه فراوان مقام‌های نظامی جمهوری اسلامی برای دسترسی به این جنگنده‌ها، به نظر می‌رسد این عدم پیشرفت در اجرای قرارداد به دلیل عدم تمایل روسیه برای فروش سوخو ۳۵ به ایران باشد.

در بهمن پارسال، روزنامه نیویورک‌تایمز نیز در گزارشی با تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای از «پایگاه زیرزمینی عقاب ۴۴» ایران نوشت که جمهوری اسلامی احتمالا در حال آماده شدن برای دریافت جنگنده روسی سوخو ۳۵ است. سپس اواخر اسفند پارسال، هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل از «نهایی شدن» قرارداد خرید جنگنده‌های سوخو ۳۵ روسیه خبر داد، اما از بیان جزئیات بیشتر در این‌باره خودداری کرد و آن را «محرمانه» خواند.

جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش ایران نسبتا فرسوده است و جنگنده‌هایش بیشتر، همان جنگنده‌های آمریکایی است که در زمان حکومت پیشین ایران خریداری شده بود.

پیشتر در روز ۱۲ خرداد سال جاری، حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش به رسانه‌های ایران گفته بود: «ما به سوخو ۳۵ نیاز داریم، اما نمی‌دانیم کِی وارد اسکادران ما می‌شود.»

دیروز همچنین رئیس آژانس اطلاعات خارجی بریتانیا، ام‌آی سیکس، خبر داد که بر اساس ارزیابی‌های این سازمان، ارسال سلاح از ایران به روسیه موجب دامن زدن به اختلافات داخلی در «بالاترین سطح» در حکومت تهران شده است. 

با وجود حمایت تسلیحاتی گسترده ایران از روسیه در جنگ اوکراین، روابط روسیه و ایران چندی پیشدر پی اعلام حمایت روسیه از ادعای مالکیت امارات بر جزایر سه‌گانه ایران در خلیج فارس، دچار تنش شد و انتقادات بسیاری را به همراه داشت. با این حال مقامات تنها به اظهار نظر و احضار سفیر روسیه بسنده کردند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله