«ایران‌ایر» را به دلیل ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه تحریم می‌کنند

قوت گرفتن امکان تحریم ایران ایر توسط آمریکا و سه کشور اروپایی

ملی مذهبی _ آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان روز سه‌شنبه ۱۰ سپتامبر اعلام کردند که شرکت «ایران‌ایر»، هواپیمایی ایران را به دلیل ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه تحریم می‌کنند. آمریکا روز سه‌شنبه با تأیید رسمی گزارش‌ها درباره ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، اعلام کرد که واشنگتن تحریم‌های جدیدی علیه تهران وضع می‌کند.

او که برای سفری رسمی به بریتانیا سفر کرده است، در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه این کشور گفت که آمریکا روز سه‌شنبه تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع می‌کند که شامل «ایران‌ایر» نیز خواهد شد.

بلینکن در این نشست خبری گفت: «روسیه اکنون محموله‌های این موشک‌های بالستیک را دریافت کرده است و احتمالاً در هفته‌های آینده از آن‌ها علیه اوکراین استفاده خواهد کرد.»
وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که روسیه فناوری‌هایی در اختیار ایران می‌گذارد که شامل مسائل هسته‌ای نیز می‌شود.
بلینکن در حالی ایران را به ارسال موشک بالستیک به روسیه متهم کرده است که سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز گذشته گفته بود آمریکا نمی‌تواند گزارش‌ها درباره ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه را تأیید کند.

دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا نیز در این نشست خبری مشترک، ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه را «تشدید تنش مهم» عنوان کرد.

وزیر خارجه بریتانیا اقدام ایران در ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه را «نگران‌کننده» عنوان کرد و گفت بریتانیا و آمریکا برای واکنش به این اقدام در حال هماهنگی‌ هستند.

لمی در ادامه با بیان اینکه او و همتای آمریکایی‌اش در مورد تعهد مشترک دو کشور برای پاسخگویی به ایران به دلیل «تضعیف ثبات جهانی» صحبت کرده‌اند، گفت که بریتانیا و آمریکا در مورد نیاز به مقابله با فعالیت «بدخیم» ایران در منطقه و فراتر از آن «همسو» هستند.

پیش از این، ایران چنین اقدامی را رد و اعلام کرده بود که تهران ادعاهای مربوط به نقش ایران در صادرات تسلیحات به یک طرف جنگ اوکراین را به شدت تکذیب می‌کند.

روزنامه‌های «وال استریت جورنال» و «نیویورک تایمز» و خبرگزاری آسوشیتدپرس در روزهای گذشته در گزارش‌هایی جداگانه خبر دادند که ایران موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد به روسیه ارسال کرده است.

اتحادیه اروپا هم روز دوشنبه اطلاعات مربوط به ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه را «معتبر» دانست.

ساعتی بعد از نشست خبری وزرای خارجه آمریکا و بریتانیا، آلمان اعلام کرد دولت‌های آلمان، فرانسه و بریتانیا با محکوم کردن شدید ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه، شرکت «ایران‌ایر» را تحریم می‌کنند.

در بیانیه مشترک آلمان، فرانسه و بریتانیا آمده است که تروئیکای اروپای به شکل فوری قدم‌هایی برای لغو موافقت‌های خدمات هوایی دوجانبه با ایران برخواهد داشت.

در ادامه این بیانیه آمده است که ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه «تشدید تنش» توسط تهران و مسکو و «تهدیدی مستقیم برای امنیت اروپا» است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین فشار بر آمریکا و دیگر متحدان غربی‌اش را افزایش داده است تا به کی‌یف اجازه دهند که با استفاده از موشک‌های غربی به عمق خاک روسیه حمله کند.

روزنامه وال استریت جورنال روز ۱۶ شهریور گزارش داد که ایران موشک‌های بالستیک کوتاه برد به روسیه ارسال کرده است و یک روز بعد نیز خبرگزاری آسوشیتدپرس و روزنامه نیویورک تایمز در گزارش‌های جداگانه‌ای به نقل از منابع خود خبر مشابهی منتشر کردند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، ارسال موشک به روسیه را تکذیب کرد و گفت این ادعا با انگیزه‌های سیاسی از سوی برخی طرف‌ها مطرح شده است.

با این حال، وزارت امور خارجه اوکراین روز دوشنبه ۱۹ شهریور، شهریار آموزگار، کاردار جمهوری اسلامی ایران در اوکراین را احضار کرد تا نگرانی شدید خود را نسبت بارسال موشک‌های بالستیک از سوی ایران برای روسیه اعلام کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله