کانادا:

قطر می‌خواهد سازمان ملل را هم بخرد

پیشنهاد قطر برای انتقال اداره هوانوردی غیر نظامی سازمان ملل از مونترال کانادا به این امیرنشین کوچک خلیج فارس با واکنش تند و خشمگینانه مقامات کانادایی مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از آسوشیتدپرس؛ سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامیکه استانداردهای هوانوردی غیرنظامی را تعیین می‌کند، از بدو تأسیس در سال 1946 تاکنون در مونترال کانادا واقع شده بود. قطر ماه گذشته با ارائه پیشنهادی اعلام کرد که قصد دارد از سال 2016 به عنوان کشور محل استقرار این سازمان فعالیت کند.

این پیشنهاد شامل تأسیس ساختمان‌های جدید، تأمین هزینه انتقال اسباب و کارکنان و نیز تمام هزینه‌های ناشی از فسخ قراردادهای شغلی، مطابق با آیین‌نامه‌های سازمان ملل، است.

طی دیداری که جان بیرد، وزیر خارجه کانادا، ماه گذشته از قطر داشت، مقامات این کشور تصمیم خود برای ارائه این پیشنهاد را به اطلاع وی نرسانده بودند.

ریک راث، وزیر خارجه کانادا، در واکنش بدین امر گفت: “آنها حتی ادب اینکه موضوع فوق را به صورت مستقیم و زمانی که وزیر خارجه در قطر بود، مطرح کنند، را نداشتند.”

متعاقب این امر وزیر خارجه کانادا قطر را متهم به ارائه مقدار زیادی پول برای انتقال این سازمان به دوحه کرده و اعلام کرد که این سازمان نباید به فروش گذارده شود.

برای اینکه قطر بتواند بدین جایگاه دست یابد باید 60 درصد آراء 191 عضو سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی را بدست آورد. رأی‌گیری در ماه سپتامبر انجام خواهد شد.

قطر، یکی از امیرنشین‌های ثروتمند حاشیه خلیج فارس، در گذشته میزبانی جام جهانی 2022 را بدست آورده و پیشنهاد میزبانی المپیک تابستانی سال 2020 را نیز ارائه داده است. شائبه‌های زیادی درباره چگونگی انتخاب قطر به عنوان میزبان جام جهانی وجود دارد. برخی منابع مستقل از احتمال ارائه رشوه توسط قطر به مقامات فیفا خبر داده‌اند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله