دوم مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ از سر گرفته شد:

«فضای مذاکرات مثبت نیست»

عکس:ای‌پی

یک عضو هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی گفته است که فضای این گفت‌و‌گوها «مثبت نیست».

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های ایران، نمایندگان جمهوری اسلامی در نشست مسکو بار دیگر تاکید کرده اند که خواهان همراهی طرف غربی با پیشنهادات پنجگانه جمهوری اسلامی هستند، پیشنهاداتی که به گفته شبکه خبری «پرس‌ تی‌وی»، به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی جمهوری اسلامی و رسیدگی به مسائل منطقه‌ای نظیر مسائل سوریه، بحرین، عراق و افغانستان از محورهای آن است.

به گزارش رادیو فردا، از سوی دیگر، یک سخنگوی کاترین اشتون اعلام کرد که طرف های غربی در تلاش هستند تا جمهوری اسلامی را متقاعد کنند که غنی‌سازی اورانیوم تا سطح ۲۰ درصد را به حال تعلیق در آورد و مرکز غنی سازی فردو را تعطیل کند.

در این میان، روزنامه روسی «کومِرسانت» می‌گوید که غرب در نظر دارد به جمهوری اسلامی پیشنهاد دهد تا «به طور تدریجی» غنی‌سازی اورانیوم ۲۰ درصدی خود را تا سطح ۳.۵ درصد کاهش دهد.

یکی از اعضای هیات مذاکره کننده ایرانی به خبرگزاری فرانسه گفته است که «تا این لحظه فضای مذاکرات مثبت نیست» و افزوده است که مشکل اصلی تدارک دیدن یک «چارچوب» برای این مذاکرات است.

خبرگزاری فارس نیز گزارش داده که «مسئله چارچوب مهم‌ترین مسئله‌ای است که اکنون روی میز مذاکرات قرار دارد».

فارس که خبرنگار خود را به محل مذاکرات اعزام کرده، گفته است: «از دید طرف ایرانیگروه ۵+۱ در واقع به دنبال پیدا شدن راه حل کلانی برای مسئله نیست، بلکه فقط بر گرفتن یک امتیاز تاکتیکی تمرکز کرده و بعد از آن هم احتمالا دوباره حرف‌های سابق خود را تکرار خواهد کرد».

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، نیز در این خصوص گزارش داده که بر اساس شنیده‌ها، طرف غربی در تلاش بوده است تا مذاکرات را به دورهای بعدی بکشاند که به گفته ایرنا، طرف ایرانی این پیشهاد را رد کرده است.

دور تازه گفت‌و‌گوهای هسته‌ای میان جمهوری اسلامی و نمایندگان گروه پنج به علاوه یک پس از ۱۵ ماه وقفه فروردین ماه سال جاری در استانبول آغاز شد و پس از آن در بغداد در پی گرفته شد. هیچ یک از این مذاکرات نتیجه ای در برنداشته است.

نشست هسته‌ای مسکو روز سه شنبه به پایان خواهد رسید.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است