کارنامه فیلم های ایرانی در جشنواره سن‌سباستين:

«فصل کرگدن» بهترين فيلمبرداری و«پرویز» بهترين کارگردانی جديد

در شصتمين دوره جشنواره فيلم سن‌سباستين، تورج اصلانی، فيلمبردار فيلم “فصل کرگدن” ساخته بهمن قبادی جايزه بهترين فيلمبرداری را به‌دست آورد و فيلم “پرويز” ساخته مجيد برزگر جايزه ويژه‌ بخش کارگردانان جديد را از آن خود کرد.

به گزارش منابع خبری، در مراسم پايانی شصتمين دوره جشنواره فيلم سن‌سباستين که شب گذشته شنبه هشتم مهرماه برگزار شد، تورج اصلانی، فيلمبردار فيلم “فصل کرگدن” ساخته بهمن قبادی جايزه بهترين فيلمبرداری را برد.

به گزارش زمانه، گفته می‌شود تورج اصلانی که در کارنامه خود مدير فيلمبرداری بيش از ۲۰ فيلم از جمله “خواب سفيد”، “زمانی برای دوست داشتن” و “سن پترزبورگ” را دارد پس از همکاری با بهمن قبادی در فيلمبرداری “فصل کرگدن” مدتی از کار ممنوع شد. او سال گذشته پس از فيلمبرداری فيلم “بغض” در جشنواره فجر اعلام کرد که برای هميشه از عالم فيلمبرداری در سينمای ايران خداحافظی کرده است.

تورج اصلانی پيش از اين در فيلم ديگر بهمن قبادی به نام “کسی از گربه‌های ايرانی خبر ندارد” نيز با اين فيلمساز همکاری کرده و به خاطر همين فيلم هم در سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم “شب‌های تالین” در کشور استونی موفق به کسب جایزه بهترین فیلمبرداری بخش اروپا و آسیا شده بود.

بهمن قبادی در کنار بازيگران “فصل کرگدن

صاحب‌نظران پيش از اين، از فيلمبرداری و قاب‌بندی‌های زيبای “فصل کرگدن” گفته بودند که در بيان شاعرانه داستان فيلم تأثير بسياری داشته است.

در “فصل کرگدن” ساخته بهمن قبادی با فيلمبرداری تورج اصلانی، بازيگر سرشناس ايران بهروز وثوقی و ستاره سينما مونيکا بلوچی بازی دارند و موسيقی آن را کيهان کلهر ساخته است

“فصل کرگدن”، روايت زندگی يک شاعر کرد است که زندانی شدن پس از انقلاب ايران و گم کردن همسرش در پی بازيافتن زندگی از دست رفته‌اش می‌رود. بهمن قبادی اين فيلم را به صانع ژاله، دانشجوی کرد که در روز ۲۵ بهمن سال ۸۹ و درجريان راهپيمايی اعتراضی مردم ايران به ضرب گلوله نيروهای امنيتی جان باخت و فرزاد کمانگر زندانی سياسی کرد که اعدام شد، تقديم کرده است.

“فصل کرگدن” که در آن بازيگر سرشناس ايران بهروز وثوقی و همچنين ستاره سينما مونيکا بلوچی بازی دارند و موسيقی آن را کيهان کلهر ساخته است، در نخستين نمايش بين‌المللی خود با حضور عوامل اين فيلم، روز ۲۲ شهريورماه ۱۳۹۱ (۱۲ سپتامبر ۲۰۱۲) در بخش ويژه سی‌وهفتمين دوره جشنواره بين‌المللی فيلم تورنتو در کانادا به روی پرده ‌رفت.

در شصتمين دوره جشنواره فيلم سن‌سباستين همچنين فيلم سينمايی “پرويز” دومين ساخته بلند مجيد برزگر، کارگردان، نويسنده و عکاس ايرانی به خاطر “کارگردانی خوب، بازی شخصيت اصلی و داستان فوق‌العاده”، جايزه ويژه‌ بخش کارگردانان جديد را به‌دست آورد.

“پرويز”، پس از چند نمايش با اقبال منتقدان و تماشاگران شصتمين دوره جشنواره فيلم سن‌سباستين روبه‌رو شد و بازتاب بسياری در مطبوعات اسپانيايی‌زبان داشت.

پخش‌کننده جهانی فيلم، شرکت دريم لب فيلمز است. اين پخش‌کننده که پيش از اين پخش فيلم‌های”جدايی نادر از سيمين” و “درباره الی” را بر عهده داشته به‌زودی اکران فيلم را در فرانسه آغاز خواهد کرد.

اين فيلم در بخش مسابقه‌ جشنواره رم، سائو پائولو، تسالونيکی و جشنواره‌های ديگر نيز شرکت خواهد کرد.

فيلم سينمايی “پرويز” يکی از آثار مستقل سينمای ايران است که به تهيه‌کنندگی سعيد آرمند در خردادماه سال جاری توليد شد. لوون هفتوان، بازيگر ايرانی – آمريکايی، حميرا نونهالی و محمود بهروزيان در اين فيلم بازی می‌کنند.

“پرويز” داستان مردی به نام پرويز است که تمام زندگی خود را در خانه پدری گذرانده و هيچ‌گاه هيچ شغلی هم نداشته است تا اين‌که پدر ازدواج می‌کند و پرويز می‌بايست خانه را ترک کند.

خروج پرويز از خانه پدری باعث می‌شود که اعضای مجتمع مسکونی، در مورد وی تصوراتی اشتباه پيدا کنند و همين تصورات پارادوکسی برای پرويز رقم می‌زند.

مجيد برزگر ساخت بيش از ۱۵ فيلم کوتاه و مستند از جمله تصنيف قديمی و غمناک عصر بارانی آسمار، کوچه‌های باد، اکران زندگی و روشنايی‌های شهر را در کارنامه فيلمسازی خود دارد.

“فصل باران‌های موسمی” نخستين فيلم بلند مجيد برزگر است که پس از حضور در جشنواره‌های معتبر بين‌المللی هنوز فرصت اکران داخلی پيدا نکرده است.

شصتمين دوره ازجشنواره بين‌المللی فيلم سن‌سباستين ٣١شهريور تا هشتم مهر (٢١تا ٢٩سپتامبر) در سن‌سباستين، شمال اسپانيا برگزار ‌شد و فرانسوا اوزن، فيلمساز فرانسوی به خاطر کارگردانی فيلم “در خانه” جايزه اصلی صدف طلايی را از آن خود کرد.

ديگر جوايز اصلی اين دوره به دو فيلم اسپانيايی “سفيدبرفی” به کارگردانی پابلو برگر و “هنرمند و مدل” ساخته فرناندو تروبا رسيد.

جشنواره سن سباستين يکی از معتبرترين جشنواره‌های دنيا و معتبرترين جشنواره‌ اسپانيايی زبان جهان است و شصتمين دوره‌ آن با برنامه‌ها و فيلم‌های ويژه‌ای برگزار شد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله