دلیل کارشکنی فرانسه از نگاه لوموند

فرانسه احساس کرد از سوی ایران و آمریکا دور خورده

روزنامه لوموند با لحن و جزئیات روشن تری مواضع فرانسه در مذاکرات ژنو را بررسی کرده و نوشته است فرانسه سد راه یک توافق سازشکارانه میان آمریکا و ایران در این مذاکرات شده است.

به گزارش انتخاب؛ لوموند نوشت منابع رسمی فرانسوی به این روزنامه گفته اند که فرانسه از قبل می دانسته است که آمریکا و ایران از مدت ها، برای رسیدن به یک سازش، دیدارهای دوجانبه داشته اند و فرانسه از این هراس داشته است که مبادا در جریان مذاکرات ژنو، هر دو کشور، سایر نمایندگان شرکت کننده در این مذاکرات را دور بزنند.

لوموند می نویسد آمریکا بعد از ناکامی در برنامه حمله نظامی به سوریه تلاش دارد این ناکامی را با یک پیروزی دیپلماتیک در خاورمیانه جبران کند. از سوی دیگر، حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز کاهش هرچند محدود اما سریع بخشی از تحریم های غرب و آمریکا را یکی از پایه های مشروعیت دولت خود تلقی می کند.

به نوشته لوموند، مذاکرات ژنو زمینه مساعدی بود تا آمریکا و ایران هردو فرصت مشترکی را برای رسیدن به یک سازش دوگانه آزمایش کنند.

لوموند در ادامه می نویسد هنگامی که وزارت خارجه فرانسه روز هفتم نوامبر اطلاع یافت جان کری وزیر خارجه آمریکا روز جمعه به ژنو خواهد رفت، لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه پیشدستی کرد و صبح جمعه، قبل از او خود را به ژنو رساند تا مواضع قاطعانه فرانسه در قبال ایران را به اطلاع شرکت کنندگان برساند.

خاطرنشان می شود منابع مختلف فرانسه را عامل ناکامی مذاکرات هسته ای می دانند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله