جنگ غزه تاکنون بیش از ۵۳ هزار کشته بر جای گذاشته

غزه در محاصره؛ تهدید به اعمال تحریم اسرائیل توسط بریتانیا، فرانسه و کانادا

ملی مذهبی _  بریتانیا، فرانسه و کانادا تهدید کردند که اگر اسرائیل حملهه نظامی دوباره خود را به غزه متوقف نکند و همچنان مانع از ورود کمک‌های بشردوستانه به این باریکه شود، تحریم‌ها و فشارهایی علیه این کشور در پیش خواهند گرفت.

این سه کشور متحد اسرائیل در بیانیه مشترکی که روز دوشنبه ۱۹ مه منتشر شده، اعلام کردند که اقدام تل‌آویو در محروم کردن غیرنظامیان فلسطینی از کمک‌های ضروری «غیرقابل قبول» است.

سران بریتانیا، فرانسه و کانادا در ادامه بیانیه خود با تأکید بر اینکه آن‌ها همواره از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر «تروریسم» حمایت کرده‌اند، نوشتند که تشدید این وضعیت «کاملا نامتناسب» است.

پس از آنکه اسرائیل از ۲ مارس مانع از ورود غذا، دارو و سوخت به نوار غزه شد، سازمان ملل متحد و نهادهای امدادی بین‌المللی نسبت به وقوع «قحطی قریب‌الوقوع» در این باریکه هشدار دادند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل پس از آنکه اجازه ورود کمک‌های «محدود» سازمان ملل متحد به غزه را داد، گفت رساندن مواد خوراکی به این باریکه «فقط» تا زمانی ادامه خواهد داشت که ارتش اسرائیل و شرکت‌های خصوصی مراکزی را برای توزیع کمک‌ برپا کنند. این طرح اسرائیل که آمریکا از آن حمایت می‌کند، توسط سازمان ملل متحد رد شده است.

بریتانیا، فرانسه و کانادا در بیانیه مشترک خود اعلام کردند که تصمیم اسرائیل برای ورود مقادیر «محدودی» غذا به نوار غزه «کاملا ناکافی» است و خطر نقض حقوق بین‌المللی بشردوستانه را به همراه دارد.

سران این سه کشور غربی در این بیانیه با تأکید بر مخالفت خود با گسترش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری، اعلام کردند که متعهد به راه حل دو کشوری و تشکیل کشور مستقل فلسطین هستند. آن‌ها همچنی از تلاش‌های میانجی‌گرانه امریکا، قطر و مصر برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه پشتیبانی کردند.

آقای نتانیاهو در بیانیه‌ای به‌شدت از موضع بریتانیا، فرانسه و کانادا انتقاد کرد و گفت که اسرائیل تا دستیابی به پیروزی کامل، به عملیات خود ادامه خواهد داد.

او گفت: «رهبران لندن، اتاوا و پاریس جایزه بزرگی برای حمله نسل‌کشی هفتم اکتبر به اسرائیل پیشنهاد می‌دهند و همچنین از جنایات بیشتری مانند آن استقبال می‌کنند.»

او در ادامه از همه رهبران اروپایی خواست که از رویکرد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ اسرائیل و حماس پیروی کنند.

اسرائیل تقریبا بلافاصله پس از پایان سفر دونالد ترامپ به منطقه در هفته گذشته که بدون توقف او در این کشور بود، حمله زمینی جدیدی را به نوار غزه آغاز کرد.

همزمان با انتشار بیانیه بریتانیا، فرانسه و کانادا، وزیران خارجه آلمان، ایتالیا، ژاپن و ۱۸ کشور دیگر از اسرائیل خواستند که اجازه دهد ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه توسط سازمان ملل و سایر نهادهای غیردولتی به طور کامل از سر گرفته شود.

جنگ غزه تاکنون بیش از ۵۳ هزار کشته بر جای گذاشته است.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله