فرمانده سپاه:

غرب تخطی کند توافقنامه ژنو کان لم یکن تلقی خواهد شد

فرمانده کل  سپاه پاسداران در اظهاراتی مداخله جویانه در امر سیاست خارجی گفت: مسئولان در صورت مشاهده هرگونه تخلف، بدعهدی و یا زیرپا گذاشتن حقوق مسلم هسته‌ای کشورمان و سوءاستفاده از توافقنامه و تفسیر به رأی آن توسط غرب و آمریکا، با اقتدار تمام توافقنامه را کان‌لم‌یکن تلقی نمایند.

 محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با  تسنیم درباره توافقنامه اخیر هسته‌ای ایران و 1+5 (توافقنامه ژنو)، ضمن تقدیر و تشکر از تلاش‌ بی‌وقفه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان و با تأکید بر اینکه این تیم، همانند تیم مذاکره‌کننده سابق، مورد اعتماد نظام و مردم بوده و تاکنون تلاش‌های قابل توجهی انجام داده است، اظهار داشت: همه باید به تیم مذاکره‌کننده کشورمان و دستگاه سیاست خارجی کمک کنند تا در برهه فعلی با پشتوانه یک انسجام و اتحاد ملی، در مذاکرات و رایزنی‌های مختلف حاضر شده حقوق اساسی ملت ایران را در زمینه هسته‌ای استیفا کنند و مقابل باج‌خواهی و زیاده‌خواهی‌های مستکبرین بایستند.

خاطرنشان می شود اظهارات سردار جعفری در حالی بیان می شود که وی و مجموعه تحت فرمانش طبق قانون حق دخالت در امور سیاسی کشور را ندارند. اما تخطی از قانون و استفاده ابزاری از سپاه باعث شده که سردار جعفری همچنان به دخالت های خود ادامه دهد. 

قسمت های مهم گفت و گوی وی با تسنیم به شرح زیر است:

* نقاط مثبت و منفی و برخی ابهامات در توافقنامه وجود دارد/ حدفاصل گام‌اول تا گام نهایی می‌تواند فرصت‌ساز یا آسیب‌ساز باشد

جعفری در ادامه با اشاره به اینکه نقاط مثبت و منفی و برخی ابهامات در توافقنامه ژنو وجود دارد که می‌تواند در راستای کمک به دولت، مورد بحث و تأمل کارشناسان و متخصصین در حوزه‌های مختلف فنی و حقوقی باشد، خاطرنشان کرد: دولت محترم و به‌خصوص دستگاه سیاست خارجی باید توجه داشته باشد که حد فاصل گام اول تا گام نهایی، برای دستیابی به اهداف نهایی می‌تواند فرصت‌ساز بوده یا خدای‌ناخواسته بر اثر غفلت و عدم‌تیزبینی لازم، به زیان و آسیب برای کشورمان تبدیل شود.

* مسئولان حقوق ملت اعم از چرخه‌ کامل سوخت و حق‌ غنی‌سازی را استیفا کنند

فرمانده کل سپاه تأکید کرد: انتظار مردم از مسئولان اجرایی کشور و به‌خصوص دستگاه سیاست خارجه، حفظ شاخص خط مستقیم انقلاب در ایستادگی برابر زیاده‌خواهی‌های دشمن و استیفای کلیه حقوق هسته‌ای ملت ایران اعم از چرخه کامل سوخت هسته‌ای، تصریح کامل در به رسمیت شناخته شدن حق غنی‌سازی، حذف کامل تحریم‌های ظالمانه و… است.

* لزوم مراقبت و هوشیاری کامل مسئولان دربرابر اقدامات آمریکا و غرب

سردار سرلشکر جعفری با تأکید بر اینکه مسئولان باید با هوشمندی کامل، مراقب عهدشکنی و نیات سوء و ظالمانه آمریکا و برخی کشورهای غربی‌ باشند، تصریح کرد: اظهارات عهدشکنانه مقامات آمریکایی و برخی مسئولان غربی‌ پس از توافقنامه اهمیت این مراقبت و هوشمندی را نشان می‌دهد.

* توافقنامه در صورت عهدشکنی و تفسیر‌به‌رأی غرب کان‌لم‌یکن شود

وی اظهار کرد: مسئولان در صورت مشاهده هرگونه تخلف، بدعهدی و یا زیرپاگذاشتن حقوق مسلم هسته‌ای کشورمان و سوءاستفاده از توافقنامه و تفسیر به رأی آن توسط غرب و آمریکا، با اقتدار تمام توافقنامه را کان‌لم‌یکن تلقی نمایند.

* تکیه اصلی مسئولان بر پیشرفت‌ درون‌زا باشد

فرمانده کل سپاه در ادامه سخنان خود خطاب به مسئولان اجرایی کشور تأکید کرد: مسئولان باید بدانند که ضمن پیگیری دیپلماسی هوشمندانه و مقتدرانه بین المللی به‌ویژه در مسئله هسته‌ای، باید تکیه اصلی آنان بر اعتماد و اتکال به نصرت الهی و توجه به ظرفیت‌های عظیم داخلی برای تحقق پیشرفت درون‌زا و غلبه بر چالش‌ها در عرصه‌های مختلف باشد.

* مقاومت، اتحاد و همدلی مردم و مسئولان رمز عقب‌نشینی دشمنان

سرلشکر جعفری در بخش دیگری از سخنان خود، علت پیروزی‌ها و موفقیت‌های کشورمان و همچنین عقب‌نشینی‌های دشمن در بسیاری از موارد را مقاومت و ایستادگی جانانه ملت ایران بر سر اصول و ارزش‌های خود توصیف کرد و گفت: تجربه نشان داده است که هرگاه مسئولان و مردم کشورمان، یک‌صدا و همدل، در مقابل زیاده‌خواهی‌ها و قلدری‌های دشمنان ایستادند، دشمن مجبور به عقب‌نشینی شده و به‌خلاف ادعاها و قلدرمآبی ابتدایی خود، نتوانسته‌ است هیچ غلطی انجام دهد.

* فشارهای دشمن بر ملت ایران تأثیر معکوس داشته است

وی خاطرنشان کرد: امروز آمریکایی‌ها و غرب فهمیده‌اند که فشارها بر ملت ایران نه‌تنها تأثیری در جهت تحقق خواست آنان ندارد، بلکه تأثیر معکوس داشته و ملت ایران روز به روز پیشرفت کرده به‌عنوان یک نمونه، همان‌طور که وزیر خارجه آمریکا نیز اعتراف کرد، ایران که هشت سال پیش از 164 سانتریفیوژ بهره‌ می‌برد، امروز علی‌رغم فشارهای فراوان و تحریم‌های ظالمانه آمریکا و برخی متحدان مستکبرش، این تعداد را به 19000 سانتریفیوژ رسانده و در حوزه‌های دیگر نیز به پیشرفت‌های چشمگیر و خیره‌کننده‌ای دست یافته است.

* مواجهه ملت ایران و دولت آمریکا ماهوی است/ مذاکرات تنها بر سر مسئله هسته‌ای است

سرلشکر جعفری همچنین با تأکید بر این که مذاکره ایران با کشورهای غربی و آمریکا تنها بر سر مسئله هسته‌ای بوده، اظهار داشت: همچنان که در گذشته نیز اعلام کردیم، مواجهه مردم انقلابی ایران با دولت‌مردان آمریکا یک نبرد ماهوی است و در راستای راهبرد اساسی “لاتَظلِمون و لاتُظلمون” تعریف می‌شود و تا وقتی که آمریکا به خوی استکباری و ظالمانه خود علیه ملت ایران و ملل جهان ادامه می‌دهد، مسائل اساسی ما با این دولت حل نخواهد شد.

* در صورت اقدام احمقانه آمریکا و سگ‌ هارشان، نابودی رژیم صهیونیستی جزو گزینه‌های روی میز ایران است

فرمانده کل سپاه در پاسخ به سؤالی راجع به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا بعد از امضای توافقنامه مبنی بر اینکه گزینه نظامی همچنان روی میز است، تأکید کرد: تکرار چنین جمله مضحکی از سوی مقامات آمریکایی و رژیم جعلی، نامشروع و منحوس صهیونیستی، برای ملت ایران تبدیل به یک طنز شده است، چه آنکه خود این مقامات نیز به‌خوبی می‌دانند که از هرگونه اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران عاجز بوده در صورتی که به هرگونه اقدام احمقانه‌ای از این جنس دست بزنند، گزینه‌های بسیاری برای ایران روی میز وجود دارد و پاسخ‌های کوبنده‌ای دریافت خواهند کرد که حذف رژیم صهیونیستی از جمله این اقدامات خواهد بود.

سرلشکر جعفری تأکید کرد: اگر آمریکایی‌ها و سگ هارشان در منطقه از چنین قدرتی برای اقدام نظامی علیه ایران برخوردار بودند، هیچ‌گاه آمریکا و برخی متحدانشان بر سر میز مذاکره با ایران نمی‌نشستند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله