یک نهاد تحقیقاتی معروف آمریکایی، مدعی شد:

علی اکبر صالحی، سال‌ها تحت پوشش «دانشگاهی»،خرید اتمی می‌کرده

موسسه علوم و امنیت بین المللی در آمریکا، نتیجه ارزیابی خود را از فعالیت های هسته ای یک مرکز تحقیقاتی در ایران منتشر کرده است.

بر اساس ادعای این موسسه، مرکز تحقیقات فیزیک ایران در پایان دهه ۱۹۸۰ و اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی درگیر فعالیت هایی بوده است که می‌تواند در پایه‌ریزی یک برنامه اتمی با کاربرد نظامی مورد استفاده قرار گرفته باشد.

به گزارش بی‌بی‌سی، این موسسه همچنین علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران را متهم کرده که از خریدهای مربوط به برنامه اتمی این کشور که به اسم مراکز علمی و آموزشی صورت می گرفته، مطلع بوده است.

گزارش های موسسه علوم و امنیت بین المللی، آی اس آی اس، بر اساس ارزیابی ۱۶۰۰ پیام تلکس مربوط به خریدهای خارجی مرکز تحقیقات فیزیک ایران تهیه شده است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز پیشتر درباره فعالیت های هسته ای این مرکز گزارش داده بود.

گزارش های تازه آی اس آی اس، یک هفته پس از انتشار گزارش این موسسه درباره انجام عملیات شستشو و پاکسازی در محل محفظه انفجار در مجتمع صنایع نظامی پارچین منتشر شده است.

آی اس آی اس یک مرکز تحقیقاتی غیرانتفاعی است که در زمینه مقابله با گسترش سلاح های هسته ای فعالیت می کند.

این موسسه در گزارش های خود آورده است که مرکز تحقیقات فیزیک ایران از طریق دانشگاه صنعتی شریف و در بعضی از موارد دانشگاه امیر کبیر اقدام به خریداری تجهیزات و کدهای نرم افزاری لازم برای به کارگیری در آزمایش های هسته ای کرده است.

بر این اساس، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران که در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی ریاست دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشته، از سفارش های خارجی که به اسم این دانشگاه ولی برای فعالیت‌های هسته ای مرکز تحقیقات فیزیک صورت می گرفته، مطلع بوده است.

به عنوان مثال، در یک مورد آقای صالحی غیرنظامی بودن یکی از سفارش ها را تایید کرده است و گفته که تجهیزات خریداری شده کاربرد آموزشی و تحقیقی دارد. این در حالی است که بر اساس این گزارش، تجهیزات خریداری شده تحویل سید عباس شاهمرادی زواره، رئیس وقت مرکز تحقیقات فیزیک شده است.

همچنین گفته شده است که آقای شاهمرادی که زمانی رئیس گروه صنعتی شهید همت بوده، دارای اختیار تام از سوی دانشگاه شریف برای سفارش های خارجی بوده است.

این گزارش ها می افزاید، شرکت کالا نفت که در زمینه خریداری تجهیزات مورد نیاز برای صنعت نفت ایران فعالیت می کرد، در مواردی عهده‌دار تامین تجهیزات مورد نیاز برای فعالیت های اتمی ایران بوده است.

این درحالیست که ایران بارها برنامه اتمی خود را صلح آمیز دانسته و وجود هرگونه فعالیت هسته ای با ماهیت نظامی را رد کرده است.

موسسه علوم و امنیت بین المللی، آی اس آی اس گفته است که با روشن شدن بعضی از جنبه های برنامه اتمی مخفیانه ایران در دهه های ۸۰ و ۹۰ میلادی، این کشور باید درباره این فعالیت ها بیشتر توضیح دهد.

این موسسه می افزاید اعتمادسازی درباره غیرنظامی بودن برنامه اتمی ایران به درک کامل از گذشته این برنامه نیاز دارد.

ديپلمات های غربی: ايران در حال نصب سانتريفوژهای جديد است

همزمان، ديپلمات‌های غربی گفته اند که ايران در حال نصب سانتريفوژهای جديد در يک سايت زيرزمينی است، اما به نظر می رسد اين سانتريفوژها برای توليد اورانيوم غنی شده با غلظت بالا به کار گرفته نشده اند.

به گزارش رویترز، اين ديپلمات ها روز چهارشنبه گفته اند: ظاهرا ميزان توليد اورانيوم غنی شده با غلظت ۲۰ درصد توسط ايران، که از دو سال پيش آغاز شده است، طی ماههای اخير همچنان ثابت باقی مانده است.

قرار است ايران و کشورهای روسيه، آمريکا، بريتانيا، چين و فرانسه به همراه آلمان، کشورهای موسوم به گروه ۱+۵، دور دوم مذاکرات خود را در روز سوم خرداد، ۲۳ ماه مه، در بغداد برگزار کنند. دور تازه گفت وگوهای هسته ای ايران و گروه ۱+۵ پس از يک توقف ۱۵ ماهه در ۱۴ آوريل در استانبول برگزار شد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله