حیدرالعبادی نخست وزیر عراق:

عذرخواهی ‘بایدن’ از حامیان تروریسم مایه شگفتی است

«حیدرالعبادی» نخست وزیر عراق نسبت به عذرخواهی ‘جو بایدن’ معاون رییس جمهوری آمریکا از ترکیه و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در پی متهم کردن آنها به حمایت از گروه های تروریستی، ابراز شگفتی کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ‘شفق نیوز’، عراق از یک دهه پیش تاکنون برخی کشورهای همسایه مانند عربستان و ترکیه را به حمایت از گروه های تروریستی و تلاش برای برهم زدن ثبات و امنیت خود متهم کرده است اما آنها همواره این ادعا را رد می کنند.

حیدر العبادی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در بغداد گفت: برخی کشورها از گروه های تروریستی به شدت حمایت می کنند. وی در عین حال نامی از این کشورها نبرد.

نخست وزیر عراق همچنین از دستور خود برای افزایش حملات هوایی علیه داعش خبر داد و گفت: به دستگاه های امنیتی نیز دستور داده است تا نسبت به بازداشت ها با دقت بیشتری عمل کنند.

بسیاری از ناظران مسائل منطقه و برخی سیاستمداران غربی، ترکیه، قطر و عربستان سعودی را متهم کرده اند در پیدایش و تقویت داعش نقش جدی داشته اند و بحران کنونی در منطقه نتیجه سیاست های غلط آنان و همراهی آمریکا و غرب با این همپیمانان منطقه ای است.

در همین راستا جو بایدن معاون رییس جمهوری آمریکا نیز به تازگی در سخنانی صریح، سه کشور ترکیه، قطر و عربستان را عامل تقویت داعش و گسترش پدیده تروریسم در منطقه دانست؛ هر چند تحت فشار هم پیمانان، از اینکه این سخن را بیان کرده عذرخواهی کرد.

از سوی دیگر ترکیه اتهام حمایت این کشور از داعش و گروه های تروریستی در سوریه را رد می کند اما تلاش برای سرنگونی دولت قانونی سوریه را تنها راه حل دایمی بحران دراین منطقه می داند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله