وزارت خارجه آمریکا اعتراض کرد:

عدم همکاری سازمان مجاهدین خلق

وزارت خارجه آمریکا امروز به عدم همکاری رهبران سازمان مجاهدین خلق در خروج کامل اعضای این سازمان از قرارگاه اشرف اعتراض کرد.

به گزارش بی‌بی‌سی، ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزات خارجه در بیانیه ای گفته است تعیین شروط جدید از سوی رهبری این سازمان برای انتقال اعضای باقی مانده در قرارگاه اشرف سازنده نیست.

در طول سه ماه گذشته بیش از دو هزار عضو این سازمان به اردوگاه «لیبرتی»، در نزدیکی بغداد منتقل شده اند و منتظر رسیدگی به پروند پناهندگیشان از سوی سازمان ملل هستند.

نولاند گفته است انتقال کامل و مسالمت آمیز همه اعضای سازمان مجاهدین خلق به محل سکونت موقت در نزدیکی بغداد و تعطیلی قرارگاه اشرف هدفی دست یافتنی است ولی نیازمند همکاری بدون پیش شرط و تداوم مذاکرات است.”

اشاره او به قطع گفتگو ها با مقامات سازمان ملل و نماینده ویژه آمریکا از سوی رهبری سازمان مجاهدین خلق در طول یک ماه و نیم گذشته و توقف خروج اعضای این سازمان از اردوگاه اشرف است.

دو مقام ارشد وزات خارجه پس از انتشار این بیانیه در گفتگو با خبرنگاران ابراز نگرانی کردند که پایبند نماندن رهبری سازمان مجاهدین خلق به تعهداتشان منجر به درگیری های خشونت بار میان دولت عراق و ساکنان اردوگاه اشرف شود.

یکی از این دو مقام وزارت خارجه آمریکا گفت: “احتمال می دهیم دو عامل باعث این تغییر رفتار رهبری سازمان مجاهدین خلق باشد. نخست اینکه آنها امیدوارند دولت نوری المالکی با رای عدم اعتماد مجلس عراق سقوط کند و فشار مقامات جدید عراقی برای خروج آنها از آن کشور کاهش یابد. احتمال چنین تحولانی بسیار کم است و آنها نباید روی آن حساب باز کنند

دیگر مقام ارشد هم اضافه کرد: “دوم اینکه صدور حکم اخیر یک دادگاه در واشنگتن که وزارت خارجه آمریکا را موظف کرده تا نیمه اول مهر ماه در مورد حذف یا نگه داشتن نام سازمان مجاهدین خلق در فهرست گروه های تروریستی تصمیم گیری کند ممکن است که رهبری سازمان مجاهدین خلق را امیدوار کرده باشد که حتما از فهرست تروریستی حذف خواهند شد.”

او گفت این برداشت کاملا نادرست استو تاخیر در خروج از اردوگاه اشرف هیچ کمکی به حذف نام این سازمان از فهرست گروه‌های تروریستی نخواهد کرد.

پیش از این رای، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا گفته بود که همکاری مجاهدین در خالی کردن اردوگاه اشرف به صورت مسالمت آمیز در تصمیم گیری برای خروج نام این سازمان از فهرست گروه های تروریستی موثر خواهد بود.

به گفته این دو مقام آخرین بار در شانزدهم اردیبهشت ماه ۳۹۷ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق از اردوگاه اشرف خارج و به محل سکونت موقت در نزدیکی بغداد منتقل شدند. آنها نخمین می زنند که بین هزار و دویست تا هزار چهارصد نفر همچنان در اردوگاه اشرف باشند.

مقام های سازمان ملل گفته اند در حال رسیدگی سریع به تقاضای پناهندگی اعضای سازمان مجاهدین خلق منتقل شده به قرارگاه جدید هستند تا راه برای اسکان آنها در کشورهای غربی هموار شود.

مقام های وزارت خارج آمریکا مانع تراشی های جدید رهبری سازمان مجاهدین خلق را خطرناک خواندند و یادآوری کردند که دولت عراق این بار بر ضرب العجل اول ماه رمضان پافشاری می کند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله