خروج افغانستان از بن بست سیاسی

عبدالله و احمدزی به توافق رسیدند

اعضای ارشد ستادهای دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان به بی‌بی‌سی فارسی گفته‌اند که تمام اختلافات دو طرف بر سر تشکیل دولت وحدت ملی برطرف شده است.
به گفته نمایندگان ستادهای عبدالله عبدالله و اشرف‌غنی احمدزی، موافقتنامه تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان فردا امضا می‌شود.

به گزارش بی بی سی دو طرف، متن توافقنامه‌ای را تنظیم کرده‌اند که در چهار صفحه است و جزئیات تقسیم قدرت و چگونگی تشکیل دولت وحدت ملی را شامل می‌شود.
اعضای ستاد عبدالله عبدالله و اشرف‌غنی احمدزی می‌گویند که اختلافاتشان کاملا حل شده است و دو طرف بر سر تقسیم ۵۰-۵۰ قدرت در قوه مجریه و قوه قضاییه توافق کرده‌اند.
نخستین دور انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان فروردین ماه امسال برگزار شد و در پی آن، دو نامزد از بین هشت نامزد انتخابات، به دور دوم رفتند. دومین دور این انتخابات هم خرداد ماه برگزار شد.
قرار بود با اعلام نتیجه نهایی انتخابات، مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید افغانستان حدود دو ماه پیش برگزار شود، اما اختلافات بر سر نتایج انتخابات، اعلام نتیجه را به تاخیر انداخت.
ستاد عبدالله عبدالله اصلی‌ترین معترض به اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان بوده است و دو طرف بر سر این موضوع، اختلافاتی جدی داشته‌اند، ولی دو عضو ستاد اشرف‌غنی احمدزی به بی‌بی‌سی فارسی گفته‌اند که در این زمینه هم پیشرفت زیادی حاصل شده است.
در پی میانجی‌گری سازمان ملل متحد و آمریکا، دو نامزد انتخابات توافق کرده‌اند که با پایان بررسی‌ها و اعلام نتیجه نهایی، دولت “وحدت ملی” تشکیل دهند.
در ماه‌های گذشته، چندین‌‎بار گزارش‌هایی از توافق دو طرف منتشر شد، ولی به مرحله نهایی نرسید.
هارون نجفی‌زاده می‌گوید که تا وقتی دو نامزد انتخابات، توافقنامه‌ای امضا نکرده‌اند، نمی‌توان از نهایی شدن توافق اخیر اطمینان حاصل کرد، ولی هر دو نامزد در حضور حامد کرزی، رئیس‌جمهور و بسیاری از رهبران جهادی در کاخ ریاست‌جمهوری در کابل گفته‌اند که بر سر تشکیل دولت وحدت ملی، اختلافی ندارند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله