قانون مهسا' توسط عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده

طرح «قانون مهسا» به ایستگاه سنای آمریکا رسید

ملی مذهبی _مارکو روبیو سناتور جمهوری‌خواه و الکس پادیلا سناتور دموکرات روز پنجشنبه ۵ مرداد (۲۷ ژوئیه) طرحی فراحزبی تحت عنوان “طرح قانون حقوق بشری مهسا امینی” معروف به “قانون مهسا” را به سنای ایالات متحده ارائه کردند.

سناتور مارکو روبیو در توییتی نوشت اگر قانون مهسا در سنا تصویب شود رئیس‌جمهوری آمریکا موظف است به صورت سالانه تعیین کند که افراد یا نهادها، شرایط لازم برای اعمال تحریم را دارند یا نه.

سناتور جمهوری خواه مارکو روبیو در توضیح این طرح گفته است جمهوری اسلامی حامی تروریسم است و ویرانی‌هایی زیادی علیه مردم خود و دیگر کشورها به بار آورده است.

این سناتور جمهوری‌خواه همچنین تاکید کرد: «رهبری جمهوری اسلامی حقوق بشر را علیه مردم ایران وحشیانه و سیستماتیک نقض می‌کند و آمریکا باید علیه سران جمهوری اسلامی که در سرکوب معترضان و غیرنظامیان ایرانی سهیم هستند تحریم‌هایی را اعمال کند.»

سناتور الکس پادیلا از حزب دموکرات نیز اعلام کرد که آمریکا باید مقامات مسئول ایران را به خاطر سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات و اعمال سانسور شدید علیه مردم خود پاسخگو کند. 

در اریبهشت ۲۰۲۳ قانون مهسا در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده به رای‌گیری گذاشته شد و با ”اکثریت آرا” به تصویب رسید.

طرح ”قانون مهسا” توسط جیم بنکس، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده است و چنانچه به قانون تبدیل شود، دولت آمریکا را موظف می‌کند تا علی خامنه‌ای و ابراهیم رئیسی را بابت نقض حقوق بشر و ترویج تروریسم مشمول تحریم قرار دهد.

طبق این طرح نهاد رهبری، ریاست جمهوری، مقام‌های منصوب‌شده از سوی رهبر جمهوری اسلامی و شبکه بنیادها و شرکت‌های تحت نظر آنها نیز مورد تحریم‌ قرار خواهند گرفت.

اهمیت این طرح در آن است که چنانچه به قانون تبدیل شود، رئیس جمهور آمریکا نمی‌تواند حتی در صورت توافق احتمالی با جمهوری اسلامی، تحریم‌‌های حقوق بشری علیه حکومت ایران را به آسانی لغو کند.

طرح قانون مهسا پیشتر نیز در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۶ آوریل (۶ اردیبهشت) طرح موسوم به ”قانون مهسا” را به رای‌گیری گذاشت و این طرح در کمیته یادشده با ”اکثریت آرا” به تصویب رسید.

طرح ”قانون مهسا” توسط جیم بنکس، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده است و چنانچه به قانون تبدیل شود، دولت آمریکا را موظف می‌کند تا علی خامنه‌ای و ابراهیم رئیسی را بابت نقض حقوق بشر و ترویج تروریسم مشمول تحریم قرار دهد.این طرح همچنین تحریم نهاد رهبری، ریاست جمهوری، مقام‌های منصوب‌شده از سوی رهبر جمهوری اسلامی و شبکه بنیادها و شرکت‌های تحت نظر او را خواستار شده است.

در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا برای رای‌گیری درباره ”قانون مهسا”، شماری از حامیان این طرح در سخنانی، تصویب آن را نشان‌دهنده حمایت آمریکا از حقوق بشر، آزادی و حقوق زنان دانستند.

حال، طرح دوحزبی ”قانون مهسا” باید در کمیته‌های دیگری در مجلس نمایندگان آمریکا به رای گذاشته و پس از آن، برای رای‌گیری نهایی به صحن مجلس نمایندگان فرستاده ‌شود.

اهمیت این طرح در آن است که چنانچه به قانون تبدیل شود، رئیس جمهور آمریکا نمی‌تواند حتی در صورت توافق احتمالی با جمهوری اسلامی، تحریم‌‌های حقوق بشری علیه حکومت ایران را به آسانی لغو کند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که همزمان با برگزاری جلسه رای‌گیری کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده درباره ”قانون مهسا”، شماری از ایرانیان در مقابل ساختمان محل برگزاری این جلسه دست به تجمع زدند و تصویب این طرح را، بدون وارد کردن تغییراتی در آن، خواستار شدند. 

حمایت از ”قانون مهسا”

جیم بنکس، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان پس از تصویب این طرح در کمیته روابط خارجی، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت که ”کنگره نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران را تحمل نخواهد کرد.”
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز با صدور بیانیه‌ای نوشت که ”حکومت ایران دست به نقض وحشیانه حقوق بشر علیه مردم ایران زده و کنگره متعهد است که این حکومت و مقامات ارشدش را در قبال این جنایات پاسخگو کند.”

مایکل مک‌کال یادآور شد که ”قانون مهسا” در صورت تصویب نهایی، دولت آمریکا را تحت فشار قرار می‌دهد تا رهبر، رئیس و نهادهای آنها [جمهوری اسلامی] را بابت نقض حقوق بشر و ترویج تروریسم تحت تحریم قرار دهد.”
او در پایان این بیانیه تاکید کرد که مردم کشورش ”در کنار مردم شجاع ایران که به خاطر اصلاحات و تغییر همچنان جان خود را به خطر می‌اندازند، ایستاده‌اند.”

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله